torsdag den 22. marts 2012

Braiseret okseteg a´la Nanna Simonsen





Jeg eeeelsker Nanna Simonsens opskrifter! Denne er ingen undtagelse.
Opskriften svarer til 6 sultne voksne, som gæstemad. Det er meget kød, men det svinder ind til næsten det halve ved braiseringen.


Braiseret oksesteg:

2 oksestege af ca. et kilo pr. stk.

Kogeurter: gulerod, løg, knoldselleri, persillerod, lidt at hvert. (samt stokken fra champignonerne)

300 g. champignon
2 spsk. smør
4 spsk. mel
3 dl. æblemost
1/2 porter
1  1/2 dl. fløde
2 dl. mælk
1 fed hvidløg
1 kvist timian
5 persillestilke

Tilhehør:
2 gulerødder
1/4 knoldselleri
1 persillerod
(hovederne fra champignongerne)

+ syltede græskar

Gør urterne i stand. Bræk stokken af champignonerne og læg dem og hovederne i hver sin skål. (Hovederne skal bruges som tilbehør)
Tænd ovnen på 175 g. og sæt risten på nederste rille.


Brun stegene godt i en stor gryde som kan gå i ovnen. Tag dem op.
Brun kogeurterne og tag dem op.
Bag 25 g. smør med melet i gryden og tilsæt æblemost, porter og lidt vand.
Tilsæt mælk og fløde og smag saucen til med salt og peber. Læg stegen og urterne i saucen sammen med hvidløg, persille og timian.
Tilsæt evt. lidt vand, så væsken står godt op om kødet (kun hvis det er nødvendigt) luk til med sølvpapir og grydens låg, og lad det braisere i en 175 g. varm ovn i 3-4 timer. Vend stegen halvvejs i braiseringen og tilsæt lidt vand hvis det er svundet ind.
Stik i stegen, den skal føles smør-mør og væsken der kommer ud skal være helt klar.
Tag den færdige steg op af gryden og hold den varm under sølvpapir og viskestykker imens du laver saucen.

Si saucen og smid de udkogte urter ud. Kog den ind ved kraftig varme, så den blir god og kraftig.
Steg de øvrige rodfrugter i smør og server dem + kartofler og syltede græskar til stegen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar