lørdag den 24. marts 2012

Spicy thai kylling-kokossuppe med mangotopping



Suppen her er dejlig varmende og en smule stærk. Du kan variere styrken ved evt. at tilsætte en stærk rød chili. Den sød/sprøde topping klæder suppen rigtig godt, og giver noget at tygge på.
Og så er den ret hurtig at lave :-)
Inspiration: Lone Kjær, madskribent.

4 pers.

500 g. kyllingbrystfilet
150 g. sugarsnaps / sukkerærter
1 spsk. olie
2 spsk. rød karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. fintrevet ingefær
1 dåse kokosmælk light
8 dl. hønsefond -eller bouillon
2 spsk. brun farin
saft af 1 lime
3 spsk. fiskesauce

Topping:
1 mango i tern
1 bundt forårsløg i skiver
evt. frisk koriander

Fremgangsmåde:

skær kyllingen i små strimler
snit sukkerærterne i skrå snit

Varm olien i en wok eller gryde og svits karrypastaen heri. Tilsæt kylling, presset hvidløg, sukkerærter og ingefær og svits et øjeblik. Tilsæt kokosmælk og lad suppen simre i 10 min.
smag til med brun farin, limesauce og fiskesauce.

Anret i skåle og drys topping over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar