tirsdag den 24. april 2012

Fuldkornspizza med oksekød

Fuldkornspizza med oksekød - en opskrift fra Lone Kjær, dog med ændringer.

4 pers. (2 pizzaer)

2 1/2 dl. vand
25 g. gær
2 tsk. groft salt
200 g. italiensk fuldkornsdurummel (fra Il Fornaio)
150 g. italiensk hvedemel

Topping:
2-3 dl. tomatsauce (købt eller hjemmelavet)
2 rødløg
200 g. hakket oksekød til tatar (fra slagteren)
250 g. hel mozzarellaost
2 tsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
frisk basilukum
hvidløgsolie (pressede hvidløg i olivenolie)

hæld vandet i en skøl og opløs gæren heri. Tilsæt salt og mel, og ælt til den er glat og smidig.
Del dejen i to dele. Rul hvert stykke ud på et stykke bagepapir og lad hæve i ca. 15 min.
Imens de hæver, tænd ovnen på 225 g. og sæt de to tomme bageplader i ovnen, så de kan blive godt varme.

fordel tomatsauce over pizzaerne og top med rødløg i skiver, mozzarella i skiver, oksekød i små klatter, samt krydr med oregano, salt og peber.
Løft forsigtigt pizzaerne over på de varme bageplader og bag dem i ca. 12 min.
Top med frisk basilikum og hvidløgsolie.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar