søndag den 20. maj 2012

Blomkålssalat




De fleste kender broccolisalat med bacon, rosiner og solsikkefrø. Denne salat er en variant over samme tema - bare med blomkål, små grove pastaer og en mager dressing.
Det er oprindelig en Lone kjær opskrift, som jeg har ændret lidt på, ved bl.a. at tilføje 4 gange så meget bacon som i den originale opskrift, da jeg har en meget baconhungrende mand i huset ; )


Tilbehør til 4 personer

100 g. små grove pastaer, kogt aldente
200 g. bacon i tern, sprødstegt og afdryppet på køkkenrulle
2 spsk. ristede græskarkerner
1 lille blomkål, delt i små buketter
1 rødløg, hakket fint
50 g. rosiner.

Dressing:

1 dl. yoghurt naturel, eller skyr
2 spsk. god mayonnaise
1/2 spsk. rødvinseddike
1/2 tsk. dijonsennep
salt & friskkværnet peber.

Bland alle ingredienserne i en stor skål. Rør dressingen godt sammen og vend den i salaten. Drys på toppen med lidt bacon og græskarkerner.

Egner sig som tilbehør til al slags kød.

2 kommentarer:

  1. Hej igen :-) er det slet ikke nødvendigt at blanchere blomkålen, som man gør ved broccolisalaten?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej endelig ikke, den er klart bedst rå! :-)

      Slet