torsdag den 24. maj 2012

Sprøde snacks med feta, daddel og pinjekerner



Filodej delt i 4 stykker


Pensles med æggehvide og fyld fordeles


Rulles og halveres

Sprøde snack velegnet til en buffet eller velkomstdrink.

Jeg var på åfart i går og havde lavet disse snacks til sejlturen. De blev dog bløde af at blive pakket ned, så det kan ikke anbefales. De skal nydes umiddelbart efter de er kommet ud af ovnen, sprøde og varme.

Ca. 20 stk.

125 g. dadler med sten (eller 100 g. uden sten)
2-3 cm. skrællet og revet ingefær
300 g. god feta
70 g. ristede pinjekerner
1 æggeblomme
3-4 plader filodej
1 æggehvide til pensling

Udsten dadlerne og hak dem fint.
Mos osten og bland den med ristede pinjekerner, revet ingefær samt hakkede dadler og rør det sammen med æggeblommen.

Del filodejen i 4 dele. Pensl med æggehvide og læg fyldet på som vist ovenover. Bøj den anden ende over fyldet og rul den stramt sammen.

Pensl. alle rullerne med æggehvide og bag ved 180 g. i ca. 15-20 min til de er gyldne og sprøde. Afkøl på en rist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar