fredag den 8. juni 2012

Æblebrownie







Denne brownie er FANTASTISK !
Jeg sidder her i skrivende stund og guffer stykke nr. 2 i mig, mums !!
Den er propfyldt med æbler, det anes knap nok i kagen, men det giver en svampet konsistens og holder kagen frisk i mange dage. Samtidig er den chokolade-intens, absolut en af mine yndlingskager.

8 store stykker.

225 g. blødt smør
75 g. muscovadosukker (kan erstattes af brun farin)
125 g. rørsukker
2 æg
100 g. 70 % chokolade
200 g. mel
2 spsk. kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
3 syrlige æbler i små tern

Topping:
100 g. 70 % chokolade
25 g. smør
100 g. grofthakkede valnødder

Pisk smør og begge slags sukker til det er cremet. Tilsæt æggene og pisk godt. Smelt chokoladen over vandbad (eller i en chokoladesmelter hvis du har én) og rør det i sukker- og æggemassen.
Bland mel, bagepulver og salt og sigt det i dejen og rør det grundigt sammen.
Vend æbleternene i og fyld kagemassen i en smurt form på 20 x 30 cm.

Bag ved 175 g. i ca. 40-45 min. Lad kagen køle af.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt chokoladen og rør ved svag varme indtil chokoladen er smeltet.
Fordel det på kagen og drys med valnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar