onsdag den 20. juni 2012

Græsk bradepandetærte med oksekød


Denne kødtærte er rigtig lækker og dejligt mættende, smager som en blanding af oksekødspizza og madtærte.
Hvis du ønsker en lidt mere mager version, kan du udskifte tærtedejen med en fedtfattig dej.

Græsk bradepande tærte til 4 pers.:

400 g. hakket oksekød
2 hakkede løg
2 fed hvidløg, hakkede
1 dåse hakkede tomater
lidt flydende kalvefond (jeg bruger Oscar´s)
1 spsk. græsk krydderi, fra Santa Maria (Kan du ikke finde det, kan du lave din egen, af 1 tsk. oregano, 1 tsk. timian og 1/2 tsk. hvidløgspulver)
1 tsk. sukker
salt og peber
10 Cherrytomater, halveret
fetaost  ca. en halv bøtte
1 lille rød snackpeber i ringe
15 kalamataoliven, udstenede
100 g. revet mozzarella

Tærtedej:
3 dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
100 g koldt smør skåret i små tern
1½ - 2 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde:
Bland de 2 slags mel i en skål med det kolde smør.
Smuldr blandingen sammen, til det er helt grynet. Tilsæt det kolde vand og saml dejen. 
Sæt dejen i køleskabet i ½ times tid.

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Tryk dejen ud i en lille bradepande og prik den med en gaffel. Forbag den ca. 8 minutter i ovnen.

Svits oksekødet i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med i 5 min. 
Dræn de hakkede tomater i en sigte og tilsæt dem sammen med sukker, kalvefond og græsk krydderi. 
Smag til med salt og peber og evt. mere græsk krydderi.
Lad det simre i 10 min. UDEN låg - det er vigtigt for at evt. væde kan fordampe, inden du breder fyldet ud på tærtedejen.

Hæld fyldet over tærtedejen og læg halve tomater, udstenede oliven, fetaost og snackpeber på. 
Drys til sidst med revet ost og lidt mere græsk krydderi. 


Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min. eller til overfladen er gylden (stadig ved 225 g. varmluft)



Server en god blandet grov salt til.

12 kommentarer:

  1. Din trofaste læser på banen igen... Har netop lavet denne skønne tærte med græske frikadeller og tzatziki til, til vores gæster, og den blev så lækker! Endnu en gang tak for inspiration til middagen;-) kram Katrine

    SvarSlet
  2. Tak tak tak Katrine, hvor er det dejligt med feedback, det bliver jeg så glad for :-) kram til Dig !

    SvarSlet
  3. Hej. Jeg vil bare høre om man evt kan bruge noget andet end græsk krydderi?
    Mvh Carina Stypinsky :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina :-) har lige fundet krydderibøtten frem, græsk krydderi indeholder: salt, oregano, hvidløg og timian, så hvis Du har disse krydderier kan Du lave Din egen blanding! God fornøjelse med retten den er så lækker, kh. Eva

      Slet
  4. Tusind tak for svaret :) elsker din blog. Er herinde mange gange hver dag ;) har dog først lige fundet ud af hvordan jeg kan kommentere/stille spørgsmål, så du hører nok lidt mere til mig fremover ;)

    SvarSlet
  5. Tusind tak Carina, det er jeg rigtig glad for at høre ! Også dejligt med respons :-)
    Kh. Eva

    SvarSlet
  6. Hej igen. Jeg er bare lige nødt til at høre hvor stor din bradepande er?

    SvarSlet
  7. hej igen ;-) Jeg brugte en 20 x 35 cm. bradepande. Den var for stor (men den eneste jeg havde) så jeg rullede dejen ud, lagde den i den ene ende af bradepanden og lagde en firkantet porcelænsskål i den tomme ende af bradepanden og stabiliserede med folie i enden. Håber Du forstår.
    Ellers vil jeg tro at en 20x20 cm. eller 25x25 cm. bradepande passer.
    Held og lykke
    Kh. eva

    SvarSlet
  8. Mange tak, jeg forstår :-) hvor kreativt ;) glæder mig til at smage den i aften.
    Carina :)

    SvarSlet
  9. Hej Eva. Tak for endnu en inspirerende opskrift. Jeg tænker på om man ikke kan komme de hakkede tomater i et dørslag, så man undgår væden?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kristina, det var en god idé! Det reducerer jo nok 3/4 dl. væske på den måde, det tror jeg lige, at jeg retter til i opskriften, mange tak😊 kh. Eva

      Slet
    2. Selv tak. Dejligt at du kunne bruge min ide.
      Kh Kristina

      Slet