fredag den 1. juni 2012

Mojo

 ( Mo´hro )



Dette er mit bud på den spanske kolde sauce Mojo (udtales: Mo´hro )

Jeg har lavet den fedtfattig, well mandlerne er jo fede i sig selv, men på den gode måde. Modsat basilikumspesto er der kun tilsat lidt olivenolie i denne sauce.
Den er meget lækker, både som sauce til kød men også som dip til et godt italiensk brød, eller til grøntsagsstave.
I spanien spises den hovedsalig til saltkartofler.


1 stor rød økologisk peberfrugt
1 håndfuld mandler
2 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk. flagesalt
1/2 tsk. sukker
1 spsk. spidskommen (stødt kommen!)
4 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike (eller hvidvinseddike)

Befri peberfrugten for kerner og skillevægge. Skær den i mindre stykker og kom alle ingredienserne i en blender og blend til mandlerne er blevet meget findelte.
Justér evt. med mere salt og eddike.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar