tirsdag den 10. juli 2012

Oksekød i østerssauce med champignon og forårsløg



Denne ret er igen fra www.foodfanatic.dk jeg var lidt i tvivl om, om jeg skulle blogge den, for den blev faktisk ikke særlig vellykket. Østerssaucen som der skal temmelig meget i af, er meget salt ! Fik dog reddet saucen ved at tilsætte ekstra vand og sukker. Så hermed en advarsel: tilsæt IKKE yderligere salt til retten.
Hvis du ønsker retten lidt grønnere, kan du tilsætte små broccolibuketter, friske babymajs eller grønne bønner.
Jeg vil anbefale at du bruger oksemørbrad, så er du sikker på at få mørt kød !

Opskriften passer til 2 personer
Ingredienser
6 – 7 forårsløg
250 g champignon
olie til stegning
400 g mørt oksekød
5 fed hvidløg
70 ml østerssovs
½ – 1 dl vand
1 – 2 tsk sukker
hvid peber
1 spsk fiskesauce

Skær forårsløg i 3 centimeter lange stykker. Sæt til side.
Rens champignon, og skær dem. Varm en smule olie i en wok eller en stor pande, og steg ved jævn varme, indtil de har afgivet deres væde. Sæt tilside.
Imens skæres oksekødet i tynde strimler. Husk at skære på tværs af kødets fibre.
Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Varm lidt olie i wokken, og svits hvidløg til det så småt begynder at blive gyldent. Tilsæt oksekød lidt ad gangen, og brun det på alle sider ved høj varme. Tilsæt champignon, østerssovs, vand, sukker, hvid peber og fiskesovs. Smag til med yderlige sukker, peber eller fiskessauce hvis nødvendigt. Tilsæt forårsløg (gem evt. en smule til pynt), vend dem godt sammen med resten, og server straks med kogte jasminris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar