fredag den 21. september 2012

Grov go´e boller


Lækre grove boller med mange kerner. Bollerne holder sig friske længe, hvis du opbevarer dem på køl, og rister dem på brødrister, så smager de som nybagte.

36 stk.

2 dl. havregryn
3 dl. i alt af følgende (brug hvad du har) solsikkerkerner, hørfrø, sesam, knækkede rug- eller hvedekerner, 5 kornsblanding - jeg bruger sidstnævnte.
6 dl. vand
5 dl. ymer (eller andet surmælksprodukt)
1/2 pk. gær
3 tsk. groft salt
2 spsk. honning eller sukker
1/2 dl. olie
2 æg
3 dl. fuldkornsmel (spelt, rugmel, kamutmel eller lign.)
1 - 1 1/2 kg. hvedemel

Æg til pensling

Kog vandet og hæld det over kerner samt havregryn, lad det trække i 10 min. 
Tilsæt ymer og derefter gær.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt.

Lad hæve i 30 min.

Form bollerne, der bliver ca. 36 stk. lad dem hæve i ca. 20 min. og bag dem ved 200 g. varmluft i ca. 15-20 min. til de er gyldne.

9 kommentarer:

  1. tusinde tak for skønne boller.. :-) de er blevet en af favorit opskrifterne.. ..)

    kh Sine

    SvarSlet
  2. Kære Sine !
    Det er SÅ dejligt at høre, tak for Din respons, altid rart at få.
    God weekend til Dig.
    Kh. Eva

    SvarSlet
  3. Tror du jeg kan lave disse som koldhævede selvom der er æg i? Burde det have noget at sige?

    SvarSlet
  4. Ja jeg tror sagtens Du kan koldhæve dem, har dog ikke selv prøvet det, men hvorfor ikke ? kh. eva

    SvarSlet
  5. Super lækre, lige til at gå til ;)

    God Dag Kh Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Christina ! Dejligt at høre Du kan lige bollerne, det er faktisk alt for længe siden jeg sidst har bagt dem. God weekend til Dig, kh. Eva

      Slet
  6. Hej

    Jeg har en lille blog som en slag hobby.

    Jeg har en post omkring "Verdens bedste boller" http://morefews.dk/verdens-bedste-boller/

    Når jeg søger på "verdens bedste boller" så kommer din blog også frem...men langt nede på googles liste.

    Jeg tror vi kan hjælpe hinanden med at rangere bedre i Goggle ved at linke til hinandens hjemmesider fra vores indlæg om "Verdens bedste boller".

    Tænker om du vil være med på at forsøge dette ?

    De bedste hilsner

    Dennis

    SvarSlet
  7. Hej Eva

    Kan man bruge 1 dl chiafrø i opskriften? Hvis ja, skal de så i blød først?

    Mvh. Henriette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette jeg har aldrig eksperimenteret med chiafrø i boller. De suger jo rigtig meget væske til sig, så hvis du gør forsøget, så er det nok en god ide at opbløde dem i vand først, så de ikke tørrer bollerne helt ud. Kh. Eva

      Slet