lørdag den 29. september 2012

Kanelknuder / Kanelsnurrer


remonce fordeles på den ene halvdel
dimensionerne tjekkes
der rilles op
klar til at sno og knude
klar til ovnen



Lækre, lækre kanelknuder / Kanelsnurrer som vækker glæde hos både store og små.... 


Kanelknuder, 20 stk.
Ingredienser
100 g smør
5 dl mælk
1  1/2 tsk. salt
2 spsk. sukker
50 g gær
ca. 800 g mel

Fyld og pynt:
150 g blødt smør
150 g farin
2 spsk. stødt kanel
æg til pensling

Glasur af flormelis og vand

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret, tilsæt mælken, og hæld den lunede mælk over salt, sukker og smuldret gær. Tilsæt ca. 400 g mel, og pisk dejen igennem. Drys mere mel over dejen, mens du ælter den færdig. Lad dejen hæve ca. 40 min.

2. Sigt mel ud over bordet og dejen, ælt dejen ganske let, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to lige store dele og rul begge ud i ca. 35 x 45 cm.

3. Rør fyldet sammen, og bred det ud over den ene lange halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over fyldet, og skær dejen i ca 3 cm brede baner.
Skær en slids op til 2 cm fra samlingen, sno dejen, og lav en løs knude af den.
Lægges på pladen, og efterhæver i ca. 30 min.

Pensl knuderne med sammenpisket æg, og bag dem ved 180 gr. varmluft i ca. 15 min.

Pynt evt. med hvid glasur.

Tip, du kan tilsætte hakkede mandler, eller rosiner til fyldet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar