torsdag den 13. september 2012

Verdens bedste mazarinkage


Her kommer opskriften på den skønneste ægte mazarinkage, med intens smag af marcipan.
Kagen er uden essens, lavet på marcipan og kogte kartofler, som giver kagen tung, massiv og svampet konsistens.
Advarsel: kagen er meget vanedannende :-)

Mazarinkage (25 cm. springform):

100 g. smør
2 dl. sukker
2 æggeblommer
200 g. marcipan
100 g. kartofler
1 dl. mel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 nip fint salt
2 æggehvider

Til overtræk: 100 g. smeltet chokolade, evt. hakkede pistacienødder, kandiserede violer og spiselige stedmoderblomster.

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i tern og kog dem møre i lidt vand UDEN salt.
Afkøl dem og mos dem med en gaffel.

Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggeblommerne.

Riv marcipanen ned i massen og rør den og kartoffelmosen i smørblandingen.
Tilsæt salt, mel og bagepulver, rør det forsigtigt i dejen med en gaffel.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen, så den bliver luftig.

Smør en springform og hæld dejen i. Bag den nederst i ovnen ved 200 g. i ca. 20 min.

Overtræk den let afkølede mazarin med chokolade. Drys evt. med hakkede pisstacier og kandiserede violer - NYD!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar