tirsdag den 16. oktober 2012

Durumrulle med shawarma


Lækre hjemmelavede fuldkorns-durumruller, magert marineret oksekød, grøntsager og mager dressing, smager bare super lækkert. Og brødene slår færdigkøbte tortillaer med flere længder.


4 durumruller med shawarma:

300 g. oksemørbrad, lammemørbrad eller oksetyksteg
1 spsk. kebabkrydderi evt. fra Santa Maria (Eller lav din egen blanding af oregano, cayennepeber, spidskommen, kanel, koriander og stødte nelliker)
2 spsk. alm. eddike
1/2  løg
2 fed hvidløg

Fuldkornsruller:
200 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
50 g. rugmel
2 tsk. bagepulver
1/2  tsk. groft salt
1/2  tsk. sukker
2 dl. vand
Lidt olie til stegning.

Dressing:
3 dl. 6 % creme fraiche eller yoghurt naturel
1-2 spsk. tahin
1 tsk. sukker
Salt og peber

Fyld:
Salat
agurk
rødløg
tomater
peberfrugt
Stærk chilisauce eller sambal oelek



Fremgangsmåde:
Skær kødet i tynde skiver og vend det med krydderier, hakket løg, hvidløg samt eddike.
Dæk det til og lad det stå på køkkenbordet.

Rør dressingen sammen.

Skær grøntsagerne i mindre stykker.

Bland alle de tørre ingredienser til brødet i en stor skål, tilsæt vand og ælt dejen sammen.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 ligestore dele.
Form dem til boller og rul dem ud til flade cirkler på ca. 25 cm. i diameter.

















Varm en teflonpande godt op, og dryp lidt olie på den (bare en smule) Bag brødene ca. 2 min. på hver side og hold dem varme under stanniol.


Svits kødet på den varme pande i et par minutter.
Anret kød, grøntsager og dressing i de lune brød.

5 kommentarer:

  1. SMOOOOOOVVVSSSS!! :)

    SvarSlet
  2. Lyder lækkert, det må prøves

    SvarSlet
  3. Oh my God - helt fantastisk :) Det kan varmt anbefales. Mangler kun kebabmandens chilidressing.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for de fine ord!! Mon ikke den chilidressing kan rekonstrueres? :-)

      Slet