mandag den 8. oktober 2012

Moussaka



Auberginerne saltes, så bitterstofferne trækkes ud
 
Denne skønne balkan-ret er den originale klassiske moussaka uden kartofler.
Kartoffel-moussakaen er en turistversion, som også smager ganske godt, den version får I en anden gang.
Jeg tror at det er sådan med denne ret, at enten hader man den, eller også elsker man den.
Den karakteristiske kanelsmag dominerer retten og klæder den super godt, synes vi.
 
4 personer:
 
800 g. hakket okse- eller lammekød
2 auberginer
2 dåser flåede tomater
2 hakkede løg
2 fed hvidløg, hakket
2 tsk. sukker
1 tsk. kanel
1/2 tsk. cayennepeber
salt og peber
 
Bechamélsauce:
6 dl. letmælk (jeg varmer den i microovnen, så er det hurtigere at bage saucen op)
25 g. smør
3 spsk. mel
1 æggeblomme
salt og peber
 
100 g. revet emmentaler
 
Skær aubergine i ½-1 cm skiver og vend med salt.
Lad stå i ca. 20 min., så bitterheden bliver trukket ud.
 
Svits kødet godt. Hvis det afgiver væske, så hæld det i en si og giv det en ekstra tur i gryden. Tilsæt løg og hvidløg og svits videre i et par minutter.
Tilsæt kanel og cayennepeber og derpå de flåede tomater og sukker. Lad saucen stå og simre i et kvarters tid under låg.
 
Skyl saltet fra auberginen, dup dem tørre på et viskestykke.
Steg dem i olie på begge sider i en teflonpande.

Bechamélsauce:
Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet og rør konstant. Hæld mælken i lidt ad gangen imens du stadig rører. Når saucen har en passende halvtyk konsistens, tager du gryden af varmen og pisker æggeblommen i. Smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader.

Læg nu aubergineskiver, kødsauce og bechamel sammen som en lasagne. Der skal være bechamelsauce på toppen.
Drys osten henover, og bag gylden i ovnen i ca. 30-35 min.

Servér tzatziki og græsk salat til.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar