lørdag den 6. oktober 2012

Olivenbrød



Brødet her er fra bogen "Mine bedste opskrifter fra Provence" en skøn bog fyldt med franske fristelser.
Brødet er ikke som vort gærbrød, men er mere kageagtigt i konsistensen.
Passer godt til tapas, på en buffet eller som snack til et glas vin.
Der skal ikke tilsættes salt til dejen, skinke, ost og oliven udgør saltet.

Olivenbrød (1 stk.)

200 g. hvedemel
10 g. bagepulver
3 æg
1 dl. koldpresset olivenolie
8 cl. hvidvin
20 grønne oliven med rød peber (eller et mix af grønne og sorte oliven uden sten)
200 g. skinke i tern (eller bacon i tern)
100 g. revet gruyére - eller en anden tør ost (jeg har brugt peccorino i dag, det fungerede fint)

Bland mel og bagepulver. Rør æg, olie og hvidvin i.
Vend skinke, oliven og ost i og hæld dejen i en rugbrøds- eller sandkageform.

Bag ved 180 g. i ca. 40 min.
Lad brødet køle af i formen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar