fredag den 30. november 2012

Lækre små chokoladekager med karameltopping


Uhmmm... kombinationen af chokolade og karamel er bare fantastisk. Karamellen er lavet af kondenseret mælk, som er kogt i tre timer. Find opskriften her!


Til mange muffins:

300 g. smør
350 g. hvedemel
150 g. smeltet 70 % chokolade
5 spsk. kakao (jeg bruger valhrona)
2 strøgne spsk. bagepulver
1 spsk. vanillesukker
4 æg str. M.
350 g. sukker
2 dl. kogt varmt vand

Topping:
Karamelsauce og hakket chokolade.

Tænd ovnen på 200 grader.

Smelt smørret og stil det til side.
Pisk æg og sukker, lyst og skummende. Tilsæt den smeltede, let afkølede chokolade og pisk godt.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig og sigt det i æggeblandingen, skiftevis med at du hælder kogt vand og smeltet smør i. Du skal blot "vende" dejen imens du tilsætter de tre ting.

Fordel dejen i muffinsforme. Bages i ca. 10-12 min. Afkøl og smør et tykt lag karamelsauce på toppen og drys med hakket chokolade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar