søndag den 24. marts 2013

Bolognaise




Denne bolognaise smagte jeg hos min barndomsveninde Anette og hendes mand Steen for et par år siden. Retten var egentlig lavet til børnene, vi voksne fik en srilankansk kyllingeret, men flere af os voksne stjal lidt af børneretten, som smagte vildt godt. Børnene var også helt vilde med bolognaisen, til trods for at den faktisk på ingen måde er mild, men derimod kraftig og smagfuld.

Bolognaise til 6 pers.;


800 g. hakket oksekød
150 g. hakket røget svine- eller kalvemørbrad i små tern (bacon kan også bruges)
3 løg, hakkede
3 fed hvidløg, hakkede
4 revne gulerødder
1 lille stykke revet knoldselleri
8 tomater i tern (eller 2 dåser hk. tomater)
1 lille dåse koncentreret tomatpuré 
5 dl. rødvin
2 dl. piskefløde
1 tsk. revet muskatnød
1 spsk. oregano
1/2 tsk. cayennepeber
2 laurbærblade
salt

Tilbehør:
Fuldkorns spaghetti og grøn salat med mormordressing og tranebær
Revet parmesan

Fremgangsmåde:
Svits mørbraden i lidt olie, tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med et par minutter.
Tilsæt oksekødet og svits det godt.
Tilsæt tomater, selleri og gulerødder, dernæst tomatpuré, rødvin og krydderier.
Læg låg på gryden og lad retten simre i mindst 1 time (men gerne 3-4 timer) ved svag varme under låg. 
Hold øje med at retten ikke koger tør, tilsæt så lidt rødvin eller vand.
Til allersidst tilsættes fløden.
Smag til med salt og servér med spaghetti og en grøn salat.



2 kommentarer:

  1. Skal fløden bare varmes med til sidst? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak fordi I læser korrektur :-) Jep det skal den selvfølgelig og nu er det tilføjet Kh. eva

      Slet