fredag den 26. april 2013

Verdens bedste hvedeknopper til Varme Hveder


Her kommer opskriften så på de dejligste hvedeknopper, som kan forvandles til varme hveder.
Vi bager dem aftenen før Store Bededag og smugspiser et par stykker lune fra ovnen.
Resten bliver så ristet aftenen efter, og nydes med koldt økologisk smør og/eller ost.


Varme hveder 12 stk.:

500 g. sigtet speltmel (kan erstattes af hvedemel)
100 g. smeltet smør
2 dl. lun mælk
2 æg
25 g. øko. gær
4 spsk. sukker
2 tsk. kardemomme
1, 5 tsk. groft salt
1 spsk. vaniljesukker

Til pensling: en sammenpisket æggehvide

Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved svag varme, tilsæt mælken og varm op til "lillefingervarm"

Opløs gæren i den lune mælk/smørblanding. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker.
Tilsæt det halve af melet og derefter de to æg. Rør det sammen, tilsæt resten af melet.

Ælt dejen evt. på maskine. Dejen må godt være lidt klistret, men ikke flydene, måske skal der justeres med lidt mere mel, så du kan ælte med fingrene uden at dejen hænger ved.

Lad dejen hæve i ca. 30-40 min. under et klæde.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og klap den sammen. Del den i 12 portioner og tril hver portion til en bolle.

Læg bollerne på bagepapir i en bradepande på ca. 25 x 35 cm.


Lad dem hæve et lunt sted indtil de vokser sammen, det tager ca. 1 time.

Pensl. med æggehvide og bag dem i ca. 12-15 min. ved 225 grader, eller indtil de er flotte og gyldne.

Spis dem med koldt økologisk smør eller ost eller marmelade.


Mmmm! verdens bedste hveder, her på førstedagen, helt nybagte og lune med koldt smør :-)

2 kommentarer:

  1. Så er de bagt, lækker konsistens og smag, havde dog ingen smør - så der kom 1 dl. olie istedet. Tak for god opskrift

    SvarSlet
  2. Hej Inger Marie, mange tak for Din feedback på hvederne. Dejligt at høre de smagte Dig, og at smørret kan erstattes af olie med fint resultat, kh. Eva

    SvarSlet