torsdag den 15. maj 2014

Sund skyr remoulade


Jeg har eksperimenteret mig frem til denne remoulade, som er fedtfattig og kan spises til al slags kød og fisk, eller bruges som dip til rå grøntsager.

Sund skyr remoulade:

100 g. spidskål
150 g. blomkål (gerne stok)
1 håndfuld saltede peanuts
1,5 dl. skyr
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker (eller honning)
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. karry
salt og peber

Del blomkål og spidskål i mindre stykker. Blancher begge dele i 1 minut i saltet vand. Ikke længere, det skal stadig have bid.
Overbrus det med koldt vand i en sigte og lad det dryppe godt af.
Blend kålen i en minihakker eller foodprocessor, gerne så det stadig er lidt groft. Hæld det i en skål.
Blend peanuts så de næsten bliver til mel, hæld det i skålen til kålen.

Bland eddike med sukker og krydderier indtil sukkeret er opløst. Rør det sammen med kål og peanuts. Tilsæt skyr, bland det godt sammen og smag til med salt og peber.


Kan serveres til Thai fiskefrikadeller

Ingen kommentarer:

Send en kommentar