torsdag den 19. juni 2014

Jordbær vanilje saft


Er der noget bedre end hjemmelavet saft? 
Vi har lavet saft 3 gange inden for det seneste, hyldeblomstsaft - rabarbersaft og denne jordbærsaft.
Vores 4 årige søn elsker alle tre slags saft, selvom det ikke er en hverdagsdrik herhjemme, så får den alligevel hurtigt ben at gå på, når der er legekammerater i weekenden, eller når de voksne en gang imellem bruger safterne som ingredienser i drinks.
Næste projekt er myntesaft, vi har nemlig et myntebed med 4 slags mynte, som breder sig dag for dag.

2 liter jordbær-vaniljesaft:

1,5 kg. jordbær
9 dl. vand
1,2 kg. sukker
1 vaniljestang

Lidt atamon til at skylle flaskerne i.

Vask bærrene og nip stilken af. Snit hvert bær i 4 kvarte stykker.
Læg jordbærstykkerne i en gryde sammen med sukkeret. Hæld vand ved.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med 1 tsk. sukker så de fordeles. Gem vaniljesukkeret.
Læg den tomme vaniljestang i gryden og sæt det til at koge for svag varme under låg.
Lad det koge i 30 minutter. 

Lad saften afkøle helt i gryden på køkkenbordet.

Si saften over i en stor skål (her bruger jeg IKKE et klæde til at si saften igennem, bruger blot en stor si)
Rør vaniljekornene i den siede saft, blend et øjeblik med en stavblender, så kornene fordeles fint i saften.

Skold to patentflasker og skyl dem derefter i atamon.

Hæld saften på flaskerne og opbevar dem på køl.

Saften fortyndes i forholdet 1:4

Herunder lidt billeder fra vores tur i jordbærmarken i sidste uge:






Ingen kommentarer:

Send en kommentar