fredag den 11. juli 2014

Myntesaft


Vi er netop hjemvendt fra en lille ferie på dejlige Ærø. Vi har badet, nydt det dejlig vejr, og holdt siesta forskellige steder hver dag. Vores søn på 4 år fik smag for Søbogaards Myntesaft, som vi købte hos Café Aroma, som er beliggende ved havnen i Ærøskøbing, en café som virkelig er et besøg værd, hvis du skulle komme på de kanter.
Han blev så vild med saften, at han spurgte om vi selv kunne lave myntesaft af mynten fra vores have. Det gik vi så straks i gang med i går, og det kom der den dejligste saft ud af.
Jeg har brugt samme fremgangsmåde som ved hyldeblomstsaft har dog udeladt vanilje. Saften har kun trukket 1 døgn, men jeg vil anbefale at den trækker 2-3 døgn, det havde vi ikke tid til denne gang, da vi er på farten de kommende dage.

Myntesaft ca. 3 liter:

50 stilke mynte fra haven
2 l. vand
2 kg. sukker
1 øko. citron i skiver
2 strøgne spsk. vinsyre eller citronsyre

Hæld sukker, vand og vinsyre i en stor gryde og varm det langsomt op, til sukkeret er smeltet.

Vask myntestilkene godt i flere hold vand, indtil vandet er klart og fri for jord og små dyr. Det tager ca. 4-5 skylninger.

Skær myntestilkene i mindre stykker. Stilken kan være lidt sej at skære i, men du behøver ikke at hakke den fint, det skal bare være i mindre stykker, så aromaen fra stilkene kan trække ud i vandet.

Læg mynte og citronskiver op i gryden med sukkerlagen og lad den afkøle en times tid på køkkenbordet. Sæt gryden på køl og lad det trække i 1-3 døgn.

Si saften gennem et klæde og hæld den på skoldede atamonskyllede flasker.
Opbevar saften køligt.

Fortyndes i forholdet 1:5 eller 1:4. Nydes med isterninger, limeskiver og friske myntestilke.


onsdag den 2. juli 2014

Sund chokolade-mint smoothie


Lækker, lækker sund chokoladesmoothie til den lille eftermiddagssult.

Den smager lidt hen ad "after eight", med en dejlig chokoladesmag og toner af mint. 


2 chokolade-mint smoothies:

1 frossen banan (frys den uden skræl i en pose)
4 dl. usødet mandelmælk
2 spsk. rå usødet kakaopulver (evt. valrhona)
2 bløde dadler, befriet for sten
1 håndfuld mynteblade, skyllet godt i flere hold vand
isterninger

Drys: chiafrø og rå kakaonibs, samt et par små mynteblade.

Blend banan, mandelmælk, dadler, kakaopulver og mynte i 2-3 minutter, indtil mynten er meget findelt.

Hæld i glas fyldt 1/3 op med isterninger. Server med drys af chiafrø og kakaonibs samt sugerør.