søndag den 18. januar 2015

Hyldebærsuppe lavet på saft



Nu er vi nået den tid, hvor den hjemmelavede hyldebærsuppe i fryseren er sluppet op.
Så i går måtte jeg en tur i Brugsen efter hyldebærsaft, så jeg kunne lave forkølelsessuppe til junior, som er syg med feber og hoste.
Her har suppen rigtig god effekt, da den bidrager med varme og C-vitamin.

Hyldebærsuppe til 1 person:

1,5 dl. koncentreret hyldebærsaft
3 dl. vand
2 spsk. maizena, rørt op med 2 spsk. vand

1 dl. grovvalsede havregryn
1 tsk. sukker
1 spsk. smør

Topping:
evt. flødeskum
sukkerristede havregryn

Vand saft og vand op i en lille gryde. Når det begynder at småboble, jævner du med maizena. Suppen bliver ikke tyk som sovs, men tykner en smule.

Varm smørret op i en pande. Tilsæt havregryn og sukker og rist det gyldent.

Top suppen med flødeskum og sukkerristede havregryn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar