fredag den 31. juli 2015

Blomkålssalat med kapersvinaigrette


Jeg elsker rå blomkål og har gået med tanker i hovedet om denne sammensætning de sidste par dage.
I denne tid kan du få dejlige danske blomkål i butikkerne, de danske grøntsager i sæson smager bare allerbedst!
Kombinationen med de salte kapers og oliven er virkelig god, til den sprøde blomkål og syrlige dressing.

Blomkålssalat til 4 pers.:

1 blomkålshoved
1 dl. kapers
1 stort bundt dild
1 dl. udstenede grønne oliven (køb nogle af god kvalitet)
1 lille blok god feta, evt. gedefeta

Vinaigrette:
1 dl. koldpresset olivenolie
4 spsk. æbleeddike
2 tsk. rørsukker
2 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

Skyl blomkålen og lad den dryppe af. Skær den i skiver og bræk skiverne i mindre bidder.
Læg kålen i en skål, hæld de afdryppede kapers over.
Hak oliven groft og bland dem med blomkål og kapers.

Skyl dilden, hak den fint og drys den over blomkålen.

Pisk vinaigretten godt sammen, smag til med salt og peber. Pas på den ikke bliver for salt, da ost, oliven og kapers bidrager med salt til salaten.

Bland vinaigretten i salaten. Lad den stå på køkkenbordet og trække i 15 min.

Bræk osten i mindre stykker og drys den over salaten.


Vi fik salaten som tilbehør til sesamstegte frikadeller og kartoffelsalat med bacon og ærter


Her er salaten i en lidt anderledes version med rucola, blancherede bønner, feta samt blomkål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar