fredag den 24. juli 2015

Grønne kyllingefrikadeller


I sidste uge lavede jeg disse lækre sunde kyllingefrikadeller med masser af spinat og krydderurter. Vi fik dem som aftenret med nye kartofler, dampede grøntsager og en kold skyrdresssing, men de er også velegnede som fyld i en grovbolle, eller på rugbrød.

4 personer:

500 g. hakket kyllingekød
1 løg
2 fed hvidløg
150 g. spinat (jeg brugte frosset spinat)
1 håndfuld frisk oregano
1-2 stilke mynte
1 æg
1 dl. parmesanost
revet skal fra en øko. citron
1 rød chili, finthakket
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Optø spinaten. Blend den med løg, hvidløg, krydderurter og æg. Bland kyllingekødet i massen,sammen med parmesanost, revet citronskal, salt og peber.

Form farsen til frikadeller, læg dem på bagepapir og sæt dem i en 200 grader varm ovn. Efter 20 min. vender du frikadellerne og giver dem 10 minutter mere på den anden side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar