fredag den 29. maj 2015

Anmeldelse af Stockhultgårdens Tebod Sydsverige


Sydsverige er et populært rejsemål, især for østboende danskere. Her kommer et lille tip om en godt gemt perle, kun ca. 45 min. kørsel fra Helsingborg.

Vi stiftede bekendtskab med stedet sidste år i vores sommerferie, efter anbefaling fra min morbror og tante, som har et fritidshus i området, og ofte har besøgt teboden til afternoontea.

Teboden ligger langt inde i skoven, og er meget besøgt af både danskede og svenskere. Den er i øvrigt ejet af to danskere, Svend og Karin.
Meget populært er stedets afternoontea, som man skal huske at bestille mindst dagen i forvejen.

Man kan købe sandwich og madtærter, scones og kager, uden forudbestilling.

Vi gæstede teboden i sidste weekend igen, i selskab med min svigermor på 87 år.
Vi havde nogle uger forinden bestilt bord til afternoontea kl. 14.00. Vores bord stod fint dækket til os da vi ankom, og de omkringstående borde var alle besat, og der var tydeligvis travlhed i huset.

Ved ankomsten skulle vi vælge de théer som skulle nydes til de to serveringer.
Jeg valgte en grønt sommerthé til 1. servering og en grøn jordbær/rabarberthé til anden servering, efter anbefaling fra vores servitrice. To gode théer.
Min mand og svigermor valgte anisthé til 1. servering og kaffe til 2. servering. Kaffen kom i stempelkande og smagte virkelig godt sagde de (jeg er ikke selv kaffedrikker, så ved intet om den slags)

Vi måtte vente et godt stykke tid på maden, først kl. 14.45 kom første servering, et fad med små grove, bløde boller i to varianter, den ene med salami og ost, og den anden med skinke og pickles. Sandwichene smagte skønt. I samme servering fulgte en kurv med scones, både almindelige scones samt chokoladescones. De var virkelig lækre, bløde og smørmættede, nok de bedste scones jeg nogensinde har smagt, uhm!
Til scones´ene fulgte ost, smør og lemoncurd.
Der fulgte en hel thékande pr. mand, med mindst 4 kopper i hver.



2. servering kom lidt efter, og bestod af en ny kande thé til mig, og kaffe til min mand og svigermor. En kageopsats i to etager med 5 forskellige kager:
Små runde lagkager, lagt sammen med lemoncurd og flødeskum på toppen, enkelt og utrolig velsmagende.
Gulerodskage med creamchease på toppen, små blondies, hindbærkager med marcipan og det allerbedste, macarons med pærecreme, dyppet i mørk chokolade, nøj de var gode!
Alle kager virkelig friske og velsmagende, men vi kunne umuligt spise op. Det var jeg forberedt på, så jeg havde medbragt en kagedåse, hvor resterne blev pakket i, så min svigermor kunne få dem med sig hjem til Kbh.


Théboden ligger virkelig idyllisk, så uanset om man bare gæster butikken, hvor der kan købes théer, porcelæn, marmelader osv. er den et besøg værd.

På gode sommerdage kan man sidde i haven under birketræerne og nyde sin thé, med udsigt over området/skoven.

Kontaktoplysninger:

Stockhultgardens Tebod

torsdag den 21. maj 2015

Event med Mademyday

Hele holdet af bloggere som testede Mademyday´s koncept.
EmmoEmmo
Miss Jeanett
Rigeligt Smør
Camillas Hverdagsglimt


Jeg var i starten af maj inviteret på et event i Odense af Mademyday.
Mademyday er en App, hvorfra du kan sende gaver, i form af sms-gavekort til forskellige caféer og restauranter i (indtil videre) København, Aalborg og Odense.

App´en fra mademyday kan ses her: Mademyday
Jeg testede konceptet sammen med min gode veninde Mette, som selv er up-comming blogger.

Det fungerer i praksis sådan, at du via App´en kan søge de tilmeldte caféer og restauranter, og derfra vælge hvilket sted du ønsker at udstede gavekortet til.
Derefter sender du gavekortet til telefonnummeret på den person som skal modtage gaven. Vedkommende behøver ikke selv at være i besiddelse af App´en, gavekortet vil blive modtaget på en ganske almindelig sms, som modtageren så viser på udstedelsesstedet.
Nemt og enkelt for giveren, og uden bøvl, med at skulle ind på stedet og købe gavekortet.
Det er helt sikkert en service jeg vil benytte mig af fremover.

I Odense er følgende Restauranter/caféer tilmeldt Mademyday:

Nelles Coffee
LEI:K
Café Chino
Froggys
Coffee & Eat
Riceteria
Bar Snik Snak
Kong Volmer


Herunder følger lidt billeder af, hvad vi testede på dagen:

Brunch, milkshake og smoothie fra Café Chino

Latte og Summerbird fra Coffee & Eat

Friskpressede juicer fra Froggys

Sushi fra Goma

Cocktails fra Goma

Indlægget er sponsoreret.

onsdag den 20. maj 2015

Bananbrød uden sukker og hvede


Jeg havde tre meget modne bananer liggende, som skulle bruges i dag, og de blev forvandlet til dette virkelig lækre bananbrød.
Vores 5 årige søn var også helt vild med brødet, som han spiste med koldt smør og syltetøj. Jeg foretrækker det dog med koldt smør alene, men det smager også dejligt uden smør.

1 Bananbrød:

3 modne bananer
3 æg
2 spsk. kokosolie
1/2 tsk. groft salt
1 tsk. bagepulver
75 g. pecannødder (eller valnødder)
50 g. 70 % chokolade
100 g. havremel (eller blendede havregryn)
50 g. sigtet speltmel

Tænd ovnen på 175 grader.

Mos bananerne og bland dem med æg, salt og kokosolie.

Tilsæt hakket chokolade, hele pecannødder, og bagepulver. Rør havremel og speltmel i, og hæld dejen i en brødform.

Bages i 35-40 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af brødet.

Nyd det lune brød med koldt smør, eller bare som det er.

lørdag den 9. maj 2015

7 dages madplan


Madplanen her, var egentlig lavet til Ugeavisen Odense, i et samarbejde om, at jeg skulle levere en madplan hver 4. uge, til avisens City-Liv sektion. Avisen trak sig i sidste time, da de ikke fandt det foreneligt med at optræde i avisen, når mit bopæls-postnummer ikke er i Odense (vi bor 6 km. syd for Odense)
Alt arbejdet var jo gjort fra min side, så alle jer som trofast læser med her, skal selvfølgelig have glæde af madplanen, som jeg har udviklet primært til børnefamilier.

Madplanenes filosofi er, at tilberedningen ikke skal være alt for tidskrævende, og ingredienserne skal være let tilgængelige.
Tag gerne børnene med i køkkenet. Børn som bliver inddraget i madlavningen er sjældne kræsne. De har en sund nysgerrighed over for råvarerne og har mere mod på at smage nye ting, når de selv har haft hænderne i det.
Hvis der er dage, hvor I ikke har tid til at lave mad, kan I med fordel lave et par af retterne til to dage.

Nederst i dette indlæg er en indkøbsliste - har lige opdaget, at jeg under kolonialvarer havde skrevet flere ingredienser på to gange, det er rettet nu!

God fornøjelse i køkkenet :-)


Dag 1 er indkøbsdag, så i dag skal tilberedningstiden ikke være for lang. Paninierne har jeg opfundet, efter inspiration fra Joe and the Juice. Opskriften er her!


Boller i karry kan spises hele året, hvis du spørger mig, og hele familien elsker det! Brugsen har fået økologisk svinekød som fast vare i køledisken, det er bare dejligt, så kan vi få retten lidt oftere.
Opskriften er Her!

Retten her får vi en gang om ugen. Vi elsker den fede sprøde laks i forening med rå grøntsager og persillepesto. Opskriften er Her!


Denne spanskinspirerede ret er en af yndlingsretterne hos os - håber du er enig med os :-)
opskriften er Her!



Tortillas med kylling, hummus og rå grøntsager er altid et hit hos os. 
Opskriften er Her!


En mormorklassiker er der også blevet plads til i madplanen, se opskriften Her!


Kyllingeburger med mango slutter jeg denne uges madplan af med, opskriften er Her!



Herunder følger en indkøbsliste, jeg vil anbefale dig, at du kopierer teksten fra listen over i et andet dokument og printer den ud derfra, da print- delen i bloggersystemet, som jeg anvender ikke er særlig snedig udtænkt! Du får nemlig ret mange sider ud, hvis du printer herfra.

Jeg har handlet ind i Netto primært, en stor del af varerne køber jeg økologisk. Jeg købte få ting i Brugsen, nemlig økologisk hakket svinekød samt bredbadet persille.
Jeg kom af med i alt. 497,- kr. for indkøbene. Men det afhænger af, hvor mange af ingredienserne du har i dit basislager, jeg havde en del.

Tjek skabene for:
hvedemel 
fuldkornsmel
sesamfrø
olivenolie
ris
tørret merian
stødt spidskommen
paprika
karry
rasp

INDKØBSLISTE:

Grønt:
bladselleri
rå rødbeder
gulerødder
basilikum
mango
2 bundter forårsløg
blandede salater/rucola
øko. citroner
agurk
4-5 avocadoer
små aromatiske tomater
grønne bønner
rødløg
løg
2 røde peberfrugter
hvidløg
æbler
bredbladet persille, 1 bakke
små kartofler, 1 kg. ca.
ingefær
broccoli
1 blomkål
fennikel

Kolonialvarer:
1 l. mælk
10 æg
3 x mozzarella (kugler i pose)
skyr (til hummus)
økologisk smør
Parmesanost i blok
1 pk. gær (hvis du bager dine burgerboller selv)
grøn pesto fra Løgismose (eller lav den selv)
1/4 liter piskefløde (eller kokosmælk, vælg selv hvad du ønsker i din karrysauce)
fetaost i blok
1 pakke parmaskinke

Kød:
4 kyllingebrystfilet
800 g. hakket kyllingekød
1200 g. hakket kalv/flæsk (fås økologisk i Super Brugsen)
4 laksesteaks (evt. fra frost)

Diverse:
8 rugklapper
8 fuldkornstortillas
8 burgerboller (med mindre du bager dem selv)
koncentreret tomatpuré 
mango chutney
200 g. mandler
æbleeddike
kalvefond
pinjekerner
kikærter på dåse
soltørrede tomater i olie
tahin
edamamebønner (frost)


mandag den 4. maj 2015

Tortillas med hummus og kylling


Tortillas med hummus, kylling rå grøntsager er populær aftensmad hos os :-)
Du kan jo variere grøntsagerne efter din families smag. Vi bruger altid hvad vi har i køleskabet.
Beregn ca. 1 tortilla pr. barn og 2 pr. voksen

Tortillas med hummus og kylling til 4 pers.:

8 fuldkornstortillas

Grøntsager af f.eks.; gulerod, rødbede, æble, rødløg, rucola.
evt. syltede jalapenjos
Ristede pinjekerner

4 kyllingebrystfileter, stegt på pande og revet i mindre stykker

Hummus:
1 dåse kikærter
1 spsk. tahin
3 soltørrede tomater i olie
2 fed hvidløg
1 rød chili (kan udelades)
1/2 dl. olivenolie
4 spsk. skyr
evt. lidt persille
salt og peber

Hummus´en blendes. Grøntsagerne rives og snittes.
Varm tortillaerne efter pakkens anvisning.
Nyd!

fredag den 1. maj 2015

Ferrero Kugler


Vi var egentlig gået i gang med at lave sunde daddelkugler i aftes, men midt i processen legede vi lidt med tanken om at lave en nutellaversion og det endte op i disse virkelig lækre små kugler med smag af Ferrero Rocher.
Kuglerne er nemme og hurtige at lave, og lav bare rigeligt, for de er ganske uimodståelige....

Ferrero Kugler, ca. 20 stk.

12 bløde dadler, befriet for sten
250 g. hasselnødder
30 g. mandler
2 spsk. kokosolie
1 spsk. kakao (evt. valrhona, den er god og intens)
1 stor spsk. nutella
50 g. 70% chokolade, hakket fint

Tænd ovnen på 200 grader. Rist hasselnødderne i 8 min. i ovnen. Lad dem afkøle i 10 min. på et rent viskestykke.

Nuldr nødderne i viskestykket, så det meste af hinderne gnides af. Tag nu 20 hasselnødder fra, de skal forblive hele og lægges i midten af kuglerne.

Blend resten af nødderne til groft "mel". Tag en dl. af nøddemelet fra og hæld i en dyb tallerken og bland det med den hakkede chokolade.

Blend dadlerne med kokosolie, mandler og kakao. Rør daddelmassen med nøddemelet og 1 spsk. nutella.

Tag hvad der svarer til 1 spsk. af massen i hænderne, læg en nød i midten og fold/rul massen til en kugle, som du triller i nødde/chokolade-crunchen. Fortsæt sådan til du har ca. 20 kugler (på str. med en valnød ca.)
Sæt kuglerne på køl, de er perfekte faste efter et døgn, men det er ok at smugspise med det samme.