onsdag den 20. april 2016

Spaghetti med tomatsauce og stegte kødboller


Dejlig middagsret som altid vækker glæde hos både store som små hjemme hos os. Jeg har brugt merian til farsen, det kan jeg godt lide, men du kan sagtens erstatte det med oregano eller basilikum. Jeg elsker den sprøde skorpe på kødbollerne, det giver lidt mere smag til kødet.

Spaghetti med kødboller til 4 personer:
500 g. hakket kalv og flæsk
1 æg
1 dl. friskrevet parmesanost
revet skal af en øko. citron
1 tsk. tørret merian
1 dl. mælk
2 dl. rasp
1 tsk. salt
friskkværnet peber, 4-5 omgange fra kværn

Tomatsovs:
1 glas purerede/hakkede tomater, ca. 400 g. (evt. De Cecco)
1 lille løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
3 spsk. koncentreret tomatpure (evt. Urtekram på glas)
1 spsk. rød balsamico
1 tsk. rørsukker
1 håndfuld frisk basilikum (eller 1 spsk. tørret)
Salt og friskkværnet peber + mel til at trille kuglerne i inden stegning.

400 g. fuldkornsspaghetti evt. macaroni.

Fremgangsmåde:
Rør farsen sammen. Lad den hvile på køl imens du sætter vand til at koge til spaghetti, samt laver tomatsovs.

Tomatsovs: hak løget fint. Svits løg og hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt tomatpuré, sukker samt balsamico. Svits det i et par minutter. Tilsæt de purerede tomater samt hakket basilikum. Lad det simre for svag varme under låg i 15 min.

Læg spaghettien i det kogende og saltede vand.

Tril små kugler af farsen, vend dem i mel og steg dem gyldne i en blanding af smør og olivenolie. Ryst panden hele tiden i starten, for at få runde kødboller. Lad dem stege gyldne og sprøde.

Server spaghettien med tomatsovs, kødboller og et godt drys parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar