fredag den 9. juni 2017

Plysbjørns småkager


I går da min søn på 7 år kom hjem fra skole, gik han straks i køkkenet med sin børnekogebog "Peter Plys Kogebog" og bagte disse cookies, som smager virkelig, virkelig lækkert!
I bogen hedder de "Kængus Nøddedrømme" men hos os kom de til at hedde Plysbjørns småkager, da junior konsekvent kom til at kalde dem det, i bageprocessen.

Chokoladen vi har brugt i kagerne er chokoladeknapper fra Callebaut 57,7 % kakaoindhold, men du kan sagtens bruge en mørkere- eller lysere chokolade.

Plysbjørns småkager 18 store:

100 g. blødt smør
100 g. sukker
50 g. farin
1 æg
50 g. havregryn
1 tsk. natron
1 spsk. vaniljesukker
100 g. mel
100 g. grofthakket chokolade
50 g. grofthakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk smør, sukker, farin og vaniljesukker godt sammen. Tilsæt ægget og pisk igen.
Bland havregryn med natron og rør det i dejen.
Rør melet i sammen med chokolade og hasselnødder.

Gør to bageplader klar med bagepapir. Sæt dejen på pladen med en stor spiseskefuld pr. kage, 9 styks på hver plade med god afstand imellem, da kagerne flyder ud ved bagning.

Vi bagte 1 plade ad gangen i ca. 10-12 minutter. På den måde synes jeg det er nemmere at få kagerne bagt ens.

Opbevar kagerne i tætsluttende beholder når de er helt afkølede.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar