torsdag den 22. marts 2012

Cannelloni med spinatbechamel og oksekød



Denne opskrift er fra Lone Kjær. Er vild med hendes mad, som er fedtfattig og meget velsmagende.
Denne opskrift har hun i øvrigt udviklet til Hjerteforeningen.

4 personer:

1 løg
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
400 g hakket oksekød max 8% fedt
1 dl tomatpure
1 dåse cherrytomater eller flåede hakkede tomater
1 tsk oregano
salt og peber

Spinatbechamel:
200 g babyspinat
4 dl letmælk
1 spsk hvedemel
revet muskatnød
salt og peber
400 g friske lasagneplader, gerne fuldkorn
75 g reven mozarellaost til gratinering

Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg og og pres hvidløg. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Tilsæt tomatpure og cherrytomater og vend rundt i kødet. Lad kødet simre ca. 5 min. under låg. Krydr med oregano og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen.
Skyl og slyng spinaten fri for vand. Varm 3 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning og rør den i mælken under omrøring. Kog saucen i 2 min. og tilsæt skyllet afdryppet spinat. Lad spinaten falde sammen i saucen, før der smages til med revet muskatnød, salt og peber. Tænd ovnen på 180 grader.
Skær forsigtigt de friske lasagneplader ud i 8 stykker. Fordel lidt oksekødsfyld på midten af hvert stykke. Rul forsigtigt pastaen sammen og læg de fyldte cannelloni side om side i et smurt ovnfast fad. Dæk med spinatbechamel. Drys med reven ost og bag i ca. 15 min. til osten gratinerer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar