søndag den 6. maj 2012

Müslibars


Müslibarerne her er et hit hos både store og små i familien. Vi har altid en dåse müslibarer i køleskabet, til den lille sult, til snacks på vandreture og til eftermiddagsmad i børnehaven.
Opskriften er kreeret med de ingredienser jeg godt kan lide, men den kan jo varieres efter smag.

1 bradepande ca. 23 x 30 cm.:

1 dåse kondenseret mælk ca. 400 g. (fås i større supermarkeder, nogle gange som spotvare i Netto, eller hos etniske købmænd)
250 g. havregryn (jeg bruger grovvalsede)
125 g. hele mandler (eller peanuts)
100 g. 70-80 % chokolade, hakket i grove stykker
60 g. rosiner
60 g. solsikkekerner
4 spsk. kokosmel
4 spsk. sesamfrø

Evt. mørk chokolade til at dyppe i.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 130 g.

Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt den kondenserede mælk og bland det godt sammen.

Fordel massen i en lille bradepande (ca. 23x30 cm.) foret med bagepapir. Massen er ret klistret, men du kan presse/glatte overfladen med bagsiden af en ske, eller våde hænder.

Bag i en time, afkøl og skær ud i passende stykker - velbekomme!

Opbevares i en lufttæt beholder på køl.

4 kommentarer:

  1. Hej Eva.

    Hvis du ikke har kondenseret mælk, så kan du med en liter sødmælk og 150 rørsukker selv lave det. Bare bland de 2 ting og lad det koge i ca. 1 time, så har du ca. 400 gram kondenseret mælk.

    /Nødskouv

    SvarSlet
  2. Mange tak for info Torben ! Du skylder mig lige at fortælle hvordan Dine müslibars blev, med den hjemmelavede mælk ? : )

    SvarSlet
  3. Hvor mange bliver der, og hvor længe kan de holde sig?

    SvarSlet
  4. Massen fylder en bradepande på 23x30 cm. Så antal afhænger af hvilken størrelse du skærer dem ud i. De holder sig nemt 2 uger på køl, også længere, men hos os bliver de spist ret hurtigt :-) Eva

    SvarSlet