søndag den 3. juni 2012

Verdens bedste Citronmåne med marcipan



I al beskedenhed, så er denne citronmåne altså verdens bedste! Blød og saftig krumme, som en mazarinkage og med dejlig smag af citron og marcipan.
Kagen holder sig frisk i flere dage, blot sørg for at pakke den ind og opbevar den på køl.

Sørg for, at smør, æg og marcipan har stuetemperatur inden du starter op.
Portionen passer til en springform på 25 cm.

Citronmåne (2 halve) til 10-12 pers.

175 g. sukker
6 æg, delt i blommer og hvider
200 g. stuetempereret smør
110 g. revet marcipan
1 spsk. vanillapaste (vaniljegele fra Dr. Oetker) eller erstat med 2 spsk. vaniljesukker
fintrevet citronskal fra 2 øko. citroner
citronsaft fra 1 øko. citron
1,5 tsk. bagepulver
190 g. mel

Glasur:
300 g. flormelis
25 g. blødt smør
skal og saft fra en øko. citron
gul frugtfarve (kan udelades, men giver en fin gul pastelfarve)
vand

Pynt: frysetørrede hindbær, hakkede pistaciekerner samt evt. spiselige blomster.

Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukkeret.
Tilsæt det bløde smør, vanillapaste, citronskal- og saft samt bagepulver, som sigtes i.
Riv marcipanen i dejen og rør melet i.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.

Fordel dejen i en smurt springform (diameter 25 cm.) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 min. eller indtil den er gylden og en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af kagen.
Afkøl kagen helt inden glasuren smøres på.

Glasur: rør det bløde smør med flormelis. Tilsæt 2-3 spsk. gul frugtfarve samt citronskal og citronsaft. Spæd til med vand, indtil glasuren har passende konsistens. Tilfør 1 spsk. vand ad gangen, på den måde risikerer du ikke, at den bliver for flydende. Den skal føles som blødt smør.

Drys med frysetørrede hindbær og hakkede pistacier. Pynt evt. med spiselige blomster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar