søndag den 17. juni 2012

Pølsepasta




Denne pastaret er meget populær hjemme hos os, både som hurtig og nem aftensmad, eller som "dagen derpå ret".

Den er flere gange blevet lavet over bål eller trangia i naturen, når vi har været på kajakture, eller shelterture, så skal man bare bruge pølser fra dåse samt langtidsholdbar kaffefløde i stedet for mælk. Og det fungerer rigtig fint.

Retten blev vi præsenteret for i 90´erne, hos Nico og Tina, et "gammelt" vennepar fra Assens.

Det er en ret som kommer på bordet hos os, på dage hvor vi ikke har fået købt ind, eller spiser sent, så der skal hurtigt mad på bordet.
Der skal nemlig bruges få ingredienser, pølser, tomatpüré, løg, karry og mælk, og vi har altid wienerpølser i fryseren.


Pølsepasta til 4 personer:

8 wienerpølser af god kvalitet, skåret i mindre stykker
2 store løg i små tern
80 g. koncentreret tomatpüré
4 dl. mælk
2 spsk. olie
1 stor spsk. karry
Salt og peber

Tilbehør:
pasta, gerne fuldkornspasta / purløg

Fremgangsmåde:
Start med at koge vand til pastaen.

Varm olien op i en pande og brænd karryen af heri.
Tilsæt pølser og løg og svits det til det får farve. Tilsæt tomatpuréen og lad det svitse med i et minuts tid.
Hæld mælken på, rør rundt i et par minutter, smag til med salt og peber og servér straks.
Vigtigt at du ikke lader det stå at koge, så bliver pølserne kogt til smat!

Anret ovenpå pasta og drys med purløg.

1 kommentar: