fredag den 17. august 2012

Cannelloni


Sauter tomater, løg og krydderurter

Bechamélsauce

Klar til ovnen

Finito



Dette er en ægte cannelloni-ret, der dufter af Italien ! Den er fyldt med god hjemmelavet kødsauce og en smule ost.
Det tog en time, fra jeg startede, til retten kom i ovnen, så den er lidt tidskrævende, men er det hele værd, en oplagt weekendret ;-)
Retten er mild, og smager faktisk slet ikke som lasagne, som er meget mere tomat-agtig.

4 pers.

Tomatsauce:
400 g. modne tomater
1/2 dl. olivenolie
2 store hakkede løg
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g.)
4 fed hakkede hvidløg
3 spsk. hakket persille
4 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. oregano, tørret (eller 3 spsk. friskhakket)
1 tsk. sukker
1/2 tsk. cayennepeber
salt og friskkværnet peber
1  1/2 dl. god kalvebouillon
400 g. magert hakket oksekød

Bechamelsauce:
25 g. smør
25 g. mel
5 dl. kogende mælk (jeg bruger letmælk, men al slags mælk kan bruges)
salt og peber
lidt revet muscatnød

Endvidere:
250 g. friske lagsagneplader
125 g. frisk mozzarella (kugle i lage)
75 g. friskrevet parmesan

Skær tomaterne i tynde både, sauter dem i olien med halvdelen af løgene, puréen, samt halvdelen af hvidløgsfed, krydderurter, sukker og bouillon. Kog igennem i 5 minutter, skru ned, og lad saucen simre uden låg i ca. 15 min. til den har en tyk konsistens.

Smelt smørret i en tykbundet gryde uden at det tager farve. Rør mel i imens du pisker kraftigt og tilsæt den kogende mælk, lidt ad gangen, imens du pisker konstant. Kog op ind i mellem, og rør til det har konsistens som tyk fløde. Krydr med salt, peber og revet muscatnød.

Klar resten af løget + hvidløg i lidt olie, tilsæt oksekødet, krydr med salt, peber og cayennepeber svits det godt.
Smag tomatsaucen til og sigt den over kødet. Pres godt, så der kun ligger løgrester og tomatskind i sigten når du er færdig.
Rør resten af krydderurterne og hvidløget i saucen. Smag til og afkøl let.

Nu skal du rulle cannellonierne, skær en bane på ca. 11 cm. af pastadejen og læg lidt kødsauce på og en strimmel mozzarella.....

Rul den sammen om fyldet.
Læg rullerne med åbningen nedad i et godt smurt ovnfast fad. Har du kødfyld tilovers, kan du starte med at fordele det over rullerne.
Hæld bechamelsaucen over og drys med revet parmesan.
Gratinér ved 175 g. varmluft i ca. 25 min. eller til overfladen er gylden og sprød.
Servér med en grøn salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar