onsdag den 27. marts 2013

Mandelpaneret victoriabars med broccoli, forårsløg og asparges


Aftenens menü skulle egentlig have været skindstegt sandart -efter en opskrift fra Løgismoses facebookside, men fiskehandleren havde desværre ikke sandart i dag.
Ej heller Netto kunne levere et par af de øvrige ingredienser, så det endte med ovenstående ret, som jeg freestylede af de ingredienser jeg havde indkøbt.

Mandelpaneret victoriabars, 2 pers.:

400 g. victoriabarsfilet
1 kop mandler, blendet til groft mel
1 æg (til panering)
Olie eller smør til stegning

Grønt:
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1/2 bundt broccoli
1 bundt dild

Sauce:
1 skalotteløg, finthakket (eller 2 spsk. hakket alm. løg)
1 spsk. smør
2 dl. fiskefond (eller 2 dl. vand + fisketerning)
1 dl. hvidvin
1 dl. fløde
lidt friskpresset citron

Tilbehør: evt. små smørristede kartofler - men retten kan sagtens stå alene.

Rens grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker.













Hak dilden fint.

Damp grøntsagerne (bortset fra dild) i saltet vand i 1 minut. Skyl dem straks i en si med koldt vand og stil dem til side.

Sauce: smelt smørret i en gryde og klar løget. Hæld hvidvinen på og lad det reducere til 1/3.
Hæld fond på og lad det simre i 5 min. Tilsæt nu fløden, kog det godt igennem og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.

Skær victoriafileterne i ca. 8-10 cm. stykker. Paner dem i æg og mandelmel og steg dem i olie eller smør i et par minutter på hver side. Læg dem på køkkenrulle.

Hæld grøntsagerne i saucen sammen med dilden, varm det igennem i 1 minut og anret med fisken, sauce og grøntsager samt evt. små smørristede kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar