onsdag den 6. marts 2013

Smørdampet torsk med råsyltede rødbeder, porcheret æg, baconknas og sennepssauce


Fik lyst til den gamle klassiker, dampet torsk med sennepssauce, som jeg faktisk ikke har fået siden jeg var barn, hvor retten ofte blev serveret nytårsaften. Jeg betragter den nu mere som en hverdagsret. 
Jeg har opgraderet retten til denne lidt mere interessante udgave, efter inspiration fra en Gastro opskrift. Rødbederne er råmarinerede, hvilket giver et godt knas og det porcherede æg med blød blomme passer rigtig godt til retten. Kartofler er overflødige synes vi - vurdér selv !


Til 2 pers.

Smørdampet torsk:
600 g. torskefileter uden skind
2 dl. vand
1 dl. hvidvin
20 g. smør
salt

Råsyltede rødbeder:
2 mellemstore rå rødbeder
3 spsk. olivenolie
2 spsk. god balsamico eddike
1 tsk. sukker
salt og peber

20 g. smør
2 spsk. mel
1 dl. fiskefond
1 dl. mælk
2 tsk. fiskesennep (eller sennepspulver rørt op i lidt vand)
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
salt og peber

Porcherede æg:
2 æg
1/2 liter vand
4 spsk. eddike
salt

Tilbehør:
150 g. ristede bacontern - friskrevet peberrod - karse

Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde stave. Bland alle dele til marinaden og hæld over rødbederne. Lad dem stå og marinere på køkkenbordet imens du laver saucen.

Steg bacontern sprøde på en pande og læg det på køkkenrulle.

Sauce: smelt smørret, drys melet i og rør konstant. 
Tilsæt fiskefond og derpå mælken. Måske skal der lidt mere mælk i, saucen skal være en smule tyk. 
Tag gryden fra varmen, tilsæt sennep, hvidvinseddike og sukker. Smag til med salt og peber.

Porcherede æg:
Sæt vandet til at koge, det må ikke bulderkoge, skal blot småsimre. Tilsæt eddike og lidt salt til vandet.
Slå æggene ud i hver sin lille skål. Hæld forsigtigt det ene æg i det kogende vand, når ægget har samlet sig, hælder du det andet æg i også. 
Lad dem simre i vandet i 3 minutter og tag dem op med en hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle. Fjern eventuelle slør, så æggene er fine ovale. 

Torsk:
Bring vand, smør, hvidvin og salt i kog i en gryde. Det må ikke bulderkoge, skal blot småsimre. 
Skær torskefileterne i 10 cm. stykker og læg dem forsigtigt i det kogende vand. Læg låg på og damp fisken i 3 minutter. Tag fisken op med en hulske.

Anret således: først rødbedestave, så et torskestykke, et porcheret æg og den varme sennepssauce.
Drys med bacontern og peberrod og drys karse på toppen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar