mandag den 15. april 2013

Rullesteg med svesker og persille

Nu tror jeg på at foråret er kommet for at blive ! så denne ret må blive sidste vinter-simreret for denne omgang.
En god gammel klassiker, som mormor lavede den, med flødesauce, ribsgelé, aspargeskartofler og surt, dejlig søndagsret.


Rullesteg til 4 pers.

1 stor eller to mindre rullestege med svesker og persille
1/4 liter piskefløde
ribsgelé
appetitagurker, eller hjemmesyltede agurker
lidt maizena rørt op i vand til jævning
aspargeskartofler

Krydr stegen(e) med salt og peber og brun den/dem godt på alle sider i en stegegryde.
Kog lidt vand og hæld det ved, så det står lidt under 1/3 op ad kødet













(ca. som på billedet)

Læg låg på og lad det simre for svag varme i ca. halvanden til 2 timer.
Tag stegen(e) op og dæk til med folie.
Si saucen over i en mindre gryde, det fedt som lægger sig i overfladen fjerner du med en ske og kasserer. Tilsæt en passende mængde fløde (omtrent 1,5 dl.) samt ca. 2 spsk. ribsgelé. Kog det op og jævn evt. med lidt maizena rørt op i vand. Smag til med salt og peber og evt. mere ribsgelé.
Server med aspargeskartofler, surt og evt. romainesalat med mormordressing.

Mormordressing:
1 dl. piskefløde
2 spsk. æbleeddike (eller hvidvinseddike, eller alm. eddike)
2 tsk. sukker
salt og peber
piskes sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar