søndag den 1. september 2013

Brunch på Restaurant Under LindetræetMin dejlige veninde Mette, fyldte 40 år i foråret, og hvad giver man kvinden som har alt og som deler ens store passion for god mad -et gavekort til en restaurant selvfølgelig!

Oprindelig var gaven et gavebevis til nyåbnede restaurant Pasfall i Brandts, men de havde taget deres brunch af menükortet inden sommeren var omme, så jeg måtte finde et andet alternativ.

Brunch-caféerne i Odense er prøvet adskillige gange, favoritterne har været Themsens Café i Overgade og Gertruds i Jernbanegade. Men jeg har længe savnet et nyt sted og et nyt koncept som skiller sig ud fra det som caféerne har at tilbyde.

Så var det jeg kom i tanke om, at en gammel skoleveninde Lene Stave Grgic, skrev på facebook i foråret, at hun havde fejret bryllupsdag med brunch på Restaurant Under Lindetræet, tak for det Lene, det var pga. Din anbefaling at jeg valgte netop dette sted.

Mette havde ikke fået at vide hvor brunchen skulle indtages, så jeg satte hende i stævne på Fisketorvet, hvorfra vi fulgtes til restauranten. En gåtur på ca. 3 min.

Ingen af os havde været i restauranten før, så vi blev begge glædeligt overraskede over den vildt hyggelige atmosfære, i de lavloftede stuer med dukkehusstemning og udsigt til H.C. Andersens hus, som ligger lige overfor.

Vi fik anvist vores bord af en sød ung pige, som oplyste os om, at brunchen ville komme i 4 serveringer.
Vi bestilte en kande urtethe. Da servitricen gik, sagde jeg til Mette, at jeg ville bestille juice når hun kom tilbage. Men det blev ikke nødvendigt, for da théen kom, var den ledsaget af to glas æblejuice -husets egen, presset samme morgen. Juicen smagte SÅ dejligt og théen af mynte og hyben ligeså.

Kort tid efter kom 1. servering, som bestod af to dele - én lille skål med skyr toppet med honning, rugbrødsknas, ristede mandler og hasselnødder
Og én med müsligrød (a´la Bircher Müsli) som laves af deres egen müsli, der sættes i blød i mælk natten over, derefter tilsættes lidt revet æble, mandelmel, skyr og lidt letpisket fløde og vanille. På toppen af grøden var lidt syltet blomme med saft, det smagte virkelig dejligt, mindede lidt om ris a´la mande.Kort tid efter kom 2. servering, serveret på et stykke skiffer. Den bestod af oksespegepølse fra Nr. Søby Slagteren, 3 oste; Snowwhite, danablue og fast skæreost fra Ullerslev mejeri, Svendborg skinke (minder om parmaskinke) virkelig lækker i smagen og garanteret lavet uden tilsætningsstoffer og lign. samt rygeost fra Løgismose. En lille skål med porcheret æg og letrøget laks samt karse, og lækker hjemmelavet lun leverpostej med svampe og bacon.
Dertil hjemmebagt Ramsherred rugbrød efter gammel Odenseansk opskrift, hjemmebagte rundstykker og lækkert hjemmebagt hvedebrød. To marmelader, en mælkemarmelade, lavet af mælk, fløde, sukker og mandelstykker, som er kogt ind natten over og en blommemarmelade, virkelig lækkert!


Porcheret æg med letrøget laks og karse


Skifferplade med pålæg og ost


Mælkemarmelade og blommemarmelade


Hjemmebagt brød

3. servering overraskede os; oksespidsbryst på bund af spidskål og glaseret med en kraftig indkogt fond, ledsaget af en blomkålssuppe med sprøde croutoner og små blomkålsbuketter, virkelig lækkert! Stor smag i både suppe og det møre kød, og dejligt med en mere frokostpræget ret ovenpå "morgenmaden".


Oksespidsbryst på spidskål med blomkålssuppe

Nu var vi godt mætte, men 4. servering var der lige plads til, som det søde punktum på en sublim menü!
En meget velsmagende -ikke for sød, æbletrifli, med lidt crunch og fløde.


ÆbletrifliÆbletrifli

Og regningen for alle disse herligheder, samt to kander urtethé, i alt kr. 480,- for 2 personer, det er yderst rimeligt for et måltid af så høj kvalitet! (Brunchen incl. juice og isvand koster kr. 198,- pr. snude.)

Herunder følger lidt fotos af restauranten. Der var i øvrigt pænt besat på alle borde i restauranten imens vi var der.Vores bord og fødselaren
Udsigten mod H.C. Andersens hus

Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer her! Nu vil jeg glæde mig til, sammen med min mand at nyde et aftensmåltid på Under Lindetræet inden for nærmeste fremtid!

Restaurant Under Lindetræet
Ramsherred 2
5000 Odense C
Tlf. 66129286

Restaurantens hjemmeside: http://www.underlindetraet.dk/forside.aspxIngen kommentarer:

Send en kommentar