mandag den 30. september 2013

Dejlige sprøde sunde grønkålschips


Så er der frisk dansk grønkål i butikkerne. Chipsene her har jeg set på flere madsider, og måtte bare prøve dem selv, nåede det nemlig ikke sidste år, hvor de hittede.
De er sprøde og lækre med smag af soya og lidt ost, fra gærflagerne. Hvis du ikke bryder dig om ostesmagen, kan du udelade gærflager.
Du kan med fordel blende lidt rød peberfrugt i marinaden, det vil give den sødme, men tilsæt endelig IKKE salt, chipsene bliver nemt for salte og soyaen skal helst være af god kvalitet, for ikke at være for salt. Her kan jeg anbefale Kikkoman´s Soya.

Grønkålschips, 1 skål:

150 g. friske grønkålsblade befriet for stokken og skyllet grundigt

Marinade:
3/4 dl. sesamfrø
saften fra 1 citron
2 spsk. sojasauce
3 dadler uden sten
7 spsk. gærflager (kan købes i helsekostforretninger)
1 nip cayennepeber.

Tænd ovnen på 85 grader varmluft.

Blend marinaden, en minihakker er bedst til det. Massér den godt ind i alle grønkålsbladene.

Fordel grønkålen på to bageplader med bagepapir. Bag dem i 1 time.
Vend dem og bag dem i yderlige 30 min. Nu skulle de gerne være sprøde.
Afkøl, spis!


2 kommentarer:

 1. Hej Eva
  Nu har jeg set opskriften på grønkålschips så mange steder, at nu blev jeg simpelthen også nødt til at prøve at lave den selv. Til det brugte jeg din nemme og enkle opskrift. Jeg tilføjede dog lige lidt yderligere krydderier, for at give lidt mere smag til chipsene - lidt løgpulver og en anelse chilipulver. Og resultatet blev rigtig godt, de smagte skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene ! Mange tak for Din kommentar, så dejligt at høre. Jeg har glemt at skrive cayennepeber i min opskrift kan jeg se, det puttede jeg nemlig også i. Løgpulver lyder som en god ide! Du kan også blende 1 rød peberfrugt med i marinaden, og så skal man passe på med soyaen, chipsene bliver nemt for salte, det gjorde mine desværre! Kh. Eva

   Slet