tirsdag den 17. september 2013

Bircher Muesli / Køleskabsgrød


Køleskabsgrød - Bircher Muesli - kold grød - rå grød - raw food - kært barn har mange navne.
Min veninde Mette og jeg fik fornylig en lignende slags grød, som indgik i vores brunch på restaurant Under Lindetræet (du kan læse om det her ) Jeg har her forsøgt at lave en sundere version af grøden, hvor der indgår skyr i stedet for flødeskum. Ret lækkert, meget sundt og hurtigt ikke mindst, lige en morgengrød for mig !
Toppingen kan man variere efter smag, lidt finthakket 70 % chokolade eller kokosmel ville også smage godt på grøden.

2 store portioner:

3 dl. havregryn, evt. glutenfri (økologiske havregryn indeholder kun en lille smule gluten)
3 dl. minimælk
1 revet æble

1,5 dl. skyr
2 tsk. vanillepulver (Den fra Urtekram er klart bedst - kan købes i Netto)
4 bløde dadler uden sten

Topping kunne være noget af dette:
Hindbær, blåbær, bananskiver, hakkede nødder/mandler, kokos, rosiner, kanel, 70 % chokolade, lidt ahornsirup, frisk mynte, ristede hasselnødder.

Bland mælk, havregryn og revet æble i en skål. Dæk den med film og lad den stå på køl natten over.

Næste morgen blander du skyr, vanillepulver og hakkede dadler i. Rør godt rundt og server med den topping du ønsker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar