lørdag den 22. februar 2014

Kylling med cashewnødder


Min kusine Mette og jeg, var i går i Legeland med vores børn. Mette fortalte mig på vej ud af døren, at hun skulle hjem og lave en lækker wokret. Den lød lige som en ret for os, så jeg handlede ind til den på vej hjem. Den er rigtig lækker og børnevenlig. Den kan evt. spices op med sambal oelek eller bare et par røde chilier, hvis den udelukkende serveres for voksne.

Kylling med cashewnødder til 2 voksne og 2 børn:

600 g. kyllinge inderfilet (eller kyllingebrystfilet)
1/2 frisk ananas i mindre stykker
1 stor rød peberfrugt i tern
1 løg i både
4 forårsløg i skiver
4 fed hvidløg, presset
3 spsk. østerssauce
2 spsk. fiskesauce
2 tsk. sukker

Drys: 1 dl. cashewnødder

Tilbehør: ris, æggenudler eller risnudler

Gør grøntsagerne klar


Hvis du bruger kyllinge inderfilet, skal senestrengen fjernes. Det gøres lettest ved at holde i strengen og trække en skarp saks på hver side af den. 

Start med at riste cashewnødderne i en tør wok, til de har fået farve. Sæt dem til side.

Varm lidt olie i en wok. Steg kyllingestykkerne møre og færdige, tilsæt presset hvidløg, østerssauce, fiskesauce og sukker. 
Tilsæt derefter løg i både, ananas og peberfrugt. lad det stege med i 3-4 minutter (grøntsagerne skal stadig have bid) Tilsæt forårsløg, steg videre 1 minut - server med ris eller nudler samt drys af de ristede cashewnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar