torsdag den 13. februar 2014

Mørbradgryde med cocktailpølser og champignoner



Min gode veninde Mette, mindede mig fornyligt om denne 80´er klassiker, mørbradgryde, som jeg næsten havde glemt.
En kendt bistro-ret, som serveres med enten kartoffelmos eller ris. Retten smager stadig rigtig godt.

Til 6 pers: 

2 afpudsede svinemørbrader i 2x2 cm. tern
1 dl. mel
500 g. champignoner
300 g. gode cocktailpølser fra slagteren
150 g. bacon i tern
1 dåse flåede tomater
4 spsk. koncentreret tomatpuré
2 store løg i små tern
2 spsk. mild paprika
Lidt vand
1 dl. piskefløde
Sukker, salt og peber

Fremgangsmåde:
Steg bacon´en. Hæld den i en si og lad fedtet dryppe fra. Sæt den til side.

Skær champignonerne i skiver. Steg dem sammen med løg. Sæt til side.

Læg kødet i en frysepose med mel og ryst det godt sammen.
Steg kødet af flere omgange, så det ikke koger men steger til det har stegeskorpe. Krydr med salt og peber undervejs.
Hæld løg og champignoner tilbage i gryden til kødet. Tilsæt papika og tomatpure og svits et par minutter. Tilsæt flåede tomater.
Hæld vand på så det næsten dækker. 
Læg låg på gryden og lad det simre i 1/2 times tid ved svag varme, så det lige akkurat småkoger.

Tilsæt fløde og cocktailpølser og varm igennem i 5 min.
Drys bacon over ved servering.

Server med ris eller kartoffelmos og en god salat eller dampede grøntsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar