søndag den 2. marts 2014

Pizza med kødsovs og tomater


Denne pizza blev ofte serveret i mit barndomshjem. Tyk bund med topping af kødsovs & tomatskiver og gratineret med ost.
Den smager bare dejligt i al sin enkelthed og er et hit blandt store og små.

Pizza med kødsovs og tomater, 1 ovnbradepande:

4 dl. lunkent vand
1/2 pakke øko. gær
1,5 tsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
480 g. øko. pizzamel (den fra Ãnglamark er god)

Fyld:
500 g. hakket oksekød
1 mellemstort løg, hakket
4 fed hvidløg
140 g. koncentreret øko. tomatpuré 
1 dl. vand
1 spsk. oregano
1 spsk. merian
1 spsk. basilikum
salt og peber
lidt ketchup

Topping:
1 bakke øko. tomater i skiver
200 g. revet emmentaler og cheddar

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet sammen med salt og olie. Tilsæt mel og kør dejen på røremaskine, indtil den slipper skålens sider.
Rul eller tryk dejen ud og læg den i en ovnbradepande, så den fylder den ud.
Lad dejen hæve i bradepanden imens du laver kødsaucen.

Steg løg til de er klare, tilsæt oksekød og brun det godt. Tilsæt hvidløg, krydderier, tomatpure og vand. Lad sovsen simre indtil vandt er væk. Sovsen må ikke være "våd" når du breder den ud på dejbunden. Smag kødsovsen til med lidt ketchup.

Fordel kødsovsen ud over den forhævede bund. Læg tomatskiver på, gerne mange, så hele overfladen er dækket. 

Drys lidt salt og peber over tomaterne. Fordel osten over tomaterne.

Bag pizzaen ved 225 grader i ca. 15 min. eller indtil den er sprød.
Drys med oregano.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar