søndag den 18. januar 2015

Pølsehorn med havregryn og 5 kornsblanding


Her er en mindre grov version af pølsehorn, i forhold til dem vi oftest bager nemlig pølsehorn med rugmel
De er gået hen og blevet husets favorit. Vores søn har dem med i børnehave som eftermiddagsmad, sammen med lidt råkost. De er bløde og grove på samme tid.
Køb en pølse af god kvalitet, det betaler sig. Vi bruger wienerpølser fra slagteren, eller GØL pølser, hvis vi ikke lige er nået forbi slagteren.

12 pølsehorn:

3 dl. vand
25 g. øko. gær
2 dl. havregryn
1 dl. 5-kornsblanding
2 spsk. solsikkeolie
1 spsk. honning
1 tsk. groft salt
1 dl. grahamsmel
hvedemel

6 gode wienerpølser
ketchup
sød fransk sennep

Kog vandet. Sæt havregryn og 5-kornsblanding i blød i 15 minutter.
Tilsæt gær. Når gæren er opløst, tilsætter du honning, olie og salt.
Tilsæt grahamsmel og spæd til med hvedemel, til dejen har konsistens, så den kan æltes med fingrene, men dog er til den lidt klistrede side.
Lad dejen hæve i 30 min.

Lav en kugle af dejen og rul den ud til en cirkel på ca. 1/2 cm. tykkelse.

Rids dejen op i 12 ens trekanter. Læg 1/2 pølse på hver trekant og smør 1 tsk. sød fransk sennep + 1 tsk. ketchup på. Rul sammen til et horn og læg dem til hævning på en bageplade i 40 min.



Pensl. evt. med sammenpisket æg og drys med sesam.
Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller indtil de er pæne og gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar