onsdag den 25. februar 2015

Leverpostej med bacon og olivenolie


Jeg har været så heldig at få opskriften på denne lækre leverpostej af Lis Göddert, som bor i Spanien, og er "gammel" ven af familien.
Lis har selv udviklet opskriften i en kolestorol-venlig udgave, hvor hun har byttet det fede spæk ud med mager bacon og olivenolie.
Jeg har aldrig tidligere bagt leverpostej, nok fordi, at jeg ikke har haft lyst til at vide, hvor meget fed spæk der bruges i sådan en sag.
Leverpostejen smager virkelig godt! Mine drenge var også helt vilde med den, selv junior på 5 år, spiste to store stykker rugbrød med et gavmildt lag postej.
Opskriften gav 7 portioner leverpostej, og den var virkelig nem og hurtig at røre sammen (10 min.) så fremover laver vi selv vores leverpostej, det er helt sikkert.
Tusind tak for opskriften Lis!

Jeg har eksperimenteret lidt med en julevariant af postejen, ved at tilsætte æble og nelliker, det blev rigtig godt.

Leverpostej med bacon og olivenolie, 7 stk.:

700 g. økologisk svinelever
200 g. mager økologisk bacon
2 mellemstore løg
2 æg
2 dl. olivenolie
1,5 tsk. salt
6 omgange af peberkværnen
1 tsk. allehånde

+ disse ingredienser hvis du laver en julepostej:
1 tsk. stødte nelliker, 1 øko. æble, revet.

Opbagning/jævning:
1 dl. olivenolie
5 spsk. mel
2,5 dl. mælk

Få slagteren til at hakke lever, løg og bacon (eller kør det gennem din kødhakker, hvis du har sådan en)
Bland æg, olie og krydderier i levermassen.

Lav en opbagning:

Pisk olie og mel sammen i en lille gryde ved middel varme. Når det begynder at små-boble, tilsætter du gradvis mælken og pisker konstant, indtil jævningen er tyk og ensartet.



Rør jævningen i levermassen. Sørg for, at få det rørt godt sammen.

Hæld massen i 500 ml. forme. Evt. foliebakker som nedenstående.


Bag postejerne i 45 minutter ved 165 grader midt i ovnen.

Du kan også vælge at fryse dem rå og bag dem løbende, når du skal bruge dem.

Når de frosne postejer skal bages, kan du optø dem først, eller bage dem fra frossen tilstand, så giver du dem bare 10 minutter mere i ovnen.



4 kommentarer:

  1. Uhh det ser godt ud. Måske man skulle kaste sig ud i af prøve, har aldrig lavet det selv før :) Tak for opskriften :)

    Mvh Tina Westergaard
    www.madformadelskere.dk

    SvarSlet
  2. Uhh det ser godt ud. Måske man skulle kaste sig ud i af prøve, har aldrig lavet det selv før :) Tak for opskriften :)

    Mvh Tina Westergaard
    www.madformadelskere.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina, jeg kan kun anbefale Dig at prøve at lave leverpostej, det er virkelig nemt, og lækkert at kunne tage en postej op af fryseren når den skal bruges og bage den😊 kh. Eva ps. fin blog Du har, den må jeg kigge nærmere på😉

      Slet
  3. Spørgsmål til mager bacon
    Mener du her kalkun bacon?

    SvarSlet