onsdag den 18. marts 2015

Gullash


Jeg er vild med gullash med en god kartoffelmos til. 
I en original gullash er der hverken champignoner eller pølser, men det er der altså i min udgave, og den smager helt vildt godt, i al beskedenhed ;-)


Gullash til 4 personer:
600 g. skært oksekød i strimler på tykkelse med en lillefinger
300 g. champignoner, i halve eller kvarte
2 løg
1 fed hvidløg
5 store gulerødder, skåret i tykke "mønter"
1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g.)
2 spsk. paprika
cocktailpølser af god kvalitet (køb hos slagteren)
kalvefond
evt. 1 dl. piskefløde (kan udelades)
1 tsk. sukker
salt og peber

Tilbehør:
Kartoffelmos, eller ris og grønne ærter.

Fremgangsmåde:
Svits kødet af 2-3 omgange i olie eller smør ved høj varme. Kødet skal ikke koge, men stege så det får stegeskorpe.
Tag kødet op og steg champignoner ved høj varme.
Hæld kødet tilbage i gryden til champignonerne sammen med hakkede løg, presset hvidløg, gulerødder samt paprika.
Lad det stege med i et par minutter og tilsæt tomatpuré samt kalvefond i en mængde så det lige knap dækker kødet.


Læg låg på gryden og lad det simre ved svag varme i ca. 1 timer eller indtil kødet er mørt.

Når kødet er mørt tager du låget af gryden og lader saucen simre i et kvarters tid, så den koger lidt ind.
Tilsæt nu cocktailpøler og evt. fløde og kog videre i 5 minutter (stadig uden låg)
Smag til med salt, friskkværnet peber og sukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar