fredag den 15. januar 2016

Bønnesalat med tuncreme


Her er en grøn version af Vitello Tonnato, hvor kalvekødet er skiftet ud med stangbønner.
Salaten kan serveres som selvstændig frokostret, eller som forret.

Bønnesalat med tuncreme, forret til 6 personer:

400 g. stangbønner - findes friske i Lidl i denne tid
1 dåse cannellinibønner, eller butterbeans

Marinade til cannellinibønner:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
1 fed hvidløg, presset
3 spsk. hakket persille
salt og peber

Tuncreme:
2 dåser tun i olie
4 spsk. god mayonnaise, evt. Hellmanns
4 spsk. 9 % creme fraiche
2 spsk. kapers
salt og peber

pynt: kapers og persille samt friskkværnet sort peber

Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld marinaden over cannellinibønnerne og lad dem marinere i mindst 1 time.

Nip/skær stilken af stangbønnerne og kog dem i saltet vand i 3 minutter. Overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af i en sigte.
Læg bønnerne på et rent viskestykke og dup dem tørre. Læg dem i et serveringsfad.

Blend tun med mayonnaise og kapers til en glat masse. Rør creme fraiche i og smag til med salt og peber.

Fordel de fleste af de marinerede cannellini bønner over de kogte stangbønner (gem 2 spsk. til pynt)
Bred tuncremen ud over bønnerne. Top med resten af de marinerede bønner samt lidt hakket persille og lidt kapers. Server med det samme, eller opbevar salaten på køl til den skal spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar