lørdag den 15. april 2017

Indiske æg


Vi var inviteret til påskefrokost hos min fætter i går. En frokost, hvor vi hver især skulle medbringe en ret til en fælles buffet.
En super god idé at være fælles om, for det er et kæmpe arbejde at stå med selv og mad smager altså bedst, når man ikke selv har lavet det, kender I det?
Mit bidrag til påskebuffeten var karrysild og disse indiske æg til vegetarerne.
Junior var med i køkkenet og lavede selv disse pebermyntepastiller til kaffebordet.
En af gæsterne spurgte til opskriften på disse æg, så den kommer her.

Indiske æg til 4 personer:

8 æg, kogt smilende

krydderpasta:
1 tsk. spidskommen (stødt kommen)
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. garam masala
1/2 tsk. cayennepeber
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vand

1/2 mellemstort løg
3 cm. frisk ingefær, revet.
2 spsk. koncentreret tomatpuré
2 spsk. hakket frisk koriander
1,5 dl. hønsefond (eller grøntsagsfond)
3 dl. piskefløde

Frisk koriander til drys. samt ristet grovbrød eller ris.

Fremgangsmåde:
Kog æggene i 8 min, så er de kogt smilende (med blød blomme) Afkøl.

Rør ingredienterne sammen til krydderpastaen i en lille skål, sæt den til side.

Hak det halve løg fint. Skræl og riv ingefæren.

Steg løget blankt i lidt olie i en høj pande. Tilsæt ingefær, dernæst tomatpure og krydderpasta. Rør godt og tilsæt fond, piskefløde og frisk koriander.
Lad saucen simre i et par minutter ved svag varme.

Pil æggene, halvér dem og læg dem i saucen med blommen opad. Lad dem simre i et par minutter, tag panden fra varmen, drys med frisk koriander og server i panden.
Spis dem ovenpå ristet brød eller med kogte jasminris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar