tirsdag den 16. maj 2017

Græsk Galette


Til Lokalavisen Assens har jeg lavet en græsk fortolkning af den franske tærte galette, som er en tærte bagt uden form, som findes i både søde og salte versioner.
Jeg synes den er så fin og rustik og det er jo bare dejligt når smag og æstetik går op i en højere enhed.

Tærten er hurtig og nem at lave.

Græsk Galette til 4 personer:

Dej:
100 g. koldt smør i tern
2 dl. mel
1 dl. rugmel
1/2 tsk. groft salt
2 spsk. koldt vand

Fyld:
400 g. hakket oksekød
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
2 dl. færdig tomatsauce (evt. fra glas)
1 tsk. timian
1 tsk. oregano

Topping:
1 rød snackpeber, i tynde skiver
1 dl. kalamataoliven
1 dl. grillede artiskokhjerter (fra glas)
1 stilk cherrytomater
75 g. god feta (evt. fåremælksfeta)
50 g. revet mozzarella
et par stilke frisk rosmarin

Dej: Smuldr det kolde smør i de to slags mel med saltet. Tilsæt 2 spsk. koldt vand, saml dejen. Sæt den i køleskabet imens du tilbereder fyldet.

Steg oksekødet i lidt olivenolie. Tilsæt løg og hvidløg.
Tilsæt tomatsauce, timian & oregano og lad kødsaucen simre lidt, indtil evt. væde er fordampet. Afkøl saucen en smule.

Tag dejen ud af køleskabet. Rul den ud på et ark bagepapir. Dejen skal fylde næsten hele stykket og have fine flossede uperfekte kanter.

Bred kødsaucen ud på midten af dejen, men lad en kant på 5 cm. være fri.
Top med snackpeber, oliven, artiskokhjerter, smuldret feta, revet ost, rosmarinstilke og til sidst stilken med cherrytomater. Du kan vælge at tage tomaterne af stilken og halvere dem hvis du foretrækker, men jeg synes de bidrager smukt til det rustikke look, hvis de er på stilken.
Fold siderne af dejen op over fyldet.

Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. midt i ovnen.
Server med en blandet salat eller råkost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar