fredag den 29. september 2017

Burning Love - Brændende kærlighed


Brændende kærlighed - kartoffelmos med sprødt bacon og stegte løg, er og bliver en af mine livretter, når efteråret kan mærkes på krop og sjæl.
I en god kartoffelmos hører sig også en god mængde smør, sådan skal det være, så må kalorierne spares i et andet måltid. 
Jeg har tilsat lidt knoldselleri til mosen, det giver en mere luftig mos, uden at smage af selleri.

Brændende kærlighed til 4 personer:
900 g. kartofler, skrællet vægt!
100 g. knoldselleri
40 g. øko. smør -rigtigt smør ikke blandingsprodukter, uff!
2 dl. sødmælk
ca. 2 tsk. groft salt (smag dig frem)
friskkværnet peber (smag dig frem)

Topping:
300 g. god tørsaltet øko. bacon (evt. fra Gaardbutikken.dk her køber vi vores øko. kød)
3 mellemstore løg
evt. 2 gode wienerpølser, i skiver
rødbeder
persille 

Fremgangsmåde:
Skræl kartofler og knoldselleri, skær begge dele i mindre stykker og kog det i vand UDEN salt i 20 min.

Skær løgene i tynde skiver, brug et mandolinjern hvis du har sådan et, hvis løgene bliver for tykke i skiverne, tager det uendelig lang tid at stege dem bløde.

Skær bacon i tern, steg det sprødt i olivenolie. Hvis du vælger at bruge pølser også, steges de med til sidst.

Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør og salt. Pisk det til en grov mos med en elpisker, pisk ved lav hastighed. Tilsæt mælken gradvist indtil mosen er jævn. Smag til med mere salt om nødvendigt.

Server med topping af bacon, løg, rødbeder og persilledrys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar