torsdag den 21. december 2017

Blødende chokoladekager uden mel


Blødende chokoladekager er bare noget af det lækreste i forening med god vaniljeis og hindbærcoulis. 

Kagerne er inspireret af en opskrift fra bogen "Lykken er Chokolade" Kageringene jeg har brugt, og som passer til bagetiden beskrevet nedenfor, er på 6 cm. i diameter.

Hindbærcoulis og chokoladejord kan tilberedes 1-2 dage før. Kagerne tilberedes når de skal spises, men det tager ikke lang tid, specielt ikke, hvis du har en chokoladesmelter, som kan stå og arbejde imens der spises hovedret.

Blødende chokoladekager, 6 stk.:
165 g. mørk chokolade (jeg brugte 57,7 % fra Callebaut)
150 g. godt økologisk smør (ikke blandingsprodukt!)
2 spsk. kakao
3 æg
35 g. sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1 nip salt

Hindbærcoulis:
250 g. hindbær
50 g. sukker
1,5 dl. vand

Chokoladejord:
50 g. mørk chokolade
50 g. sukker
50 g. vand

Tilbehør: 1 liter god vaniljeis

Fremgangsmåde hindbærcoulis:
Kog vand og sukker sammen i en lille gryde, indtil det er reduceret til 1/3 og sirupsagtigt. Tilsæt hindbærrene og kog videre i 5 min. Si coulisen, så kornene sies fra.

Fremgangsmåde chokoladejord:
Smelt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter. 
Vand og sukker koges op i en lille gryde, til det er 136 grader. Hæld nu chokolade og sukkermasse sammen og pisk til det danner små chokoladekugler. Lad det afkøle og opbevar det i køleskabet til det skal bruges.

Fremgangsmåde chokoladekager:
Smelt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter, sammen med smørret.
Rør kakao og salt i.
Pisk æg, sukker vaniljekorn godt sammen i en anden skål og vend det i chokoladeblandingen.

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel chokoladeblandingen i 6 smurte bage/dessert-ringe som er placeret på bagepapir. Bag dem i ca. 10 min. 
Har du ikke bageringe, kan du bage kagerne i smørsmurte muffinsforme, så skal de bage i ca. 12 min. 
Når kagerne kommer ud af ovnen, skal de hvile i 7-8 min. inden de forsigtigt løftes op af formene.

Anret isen ovenpå chokoladejorden og kagerne ved siden af med et drys flormelis, samt lidt coulis ved siden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar