lørdag den 13. maj 2017

Stegt kylling med asiatisk sauce og risnudler


I torsdags var jeg i P4-studiet og bage hvedeknopper. En hyggelig eftermiddag på knap to timer hos de gode studieværter i DR, hvor lytterne kunne følge med i bageprocessen.
Det var 3. gang på en uge, at aftensmaden bestod af hvidt brød med smør, så da jeg kørte fra studiet ved 17.30 tiden, havde jeg vildt lyst til en gang asiatisk mad og svingede forbi Netto for at handle ind.
Det endte ud i denne ret, som både er let og har smæk på smagen.
Jeg stegte en hel kylling til retten, men du kan sagtens udskifte den med kyllingebrystfileter for at afkorte tilberedningstiden.

Stegt kylling med asiatisk sauce og risnudler til 4 pers.:

1 hel kylling eller 4 kyllingebrystfileter
1 pakke risnudler
250 g. champignoner 
1 fennikel
1 bundt forårsløg
1 rød chili

Asiatisk sauce:
4 spsk. saltede peanuts
3 spsk. soyasauce
2 spsk. æbleeddike
4 spsk. honning
2 spsk. sesamolie
saft fra 1 lime
1 rød chili
1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:
Halvér kyllingen. Læg den i en bradepande med skindsiden opad. Hæld lidt vand i bunden af bradepanden og pensl kyllingen med olivenolie. Drys med salt og peber og sæt den i en 200 grader varm ovn i 60-70 minutter.

Blend alle ingredienserne sammen til saucen og lad den stå på køkkenbordet til den skal bruges.

Rens grøntsagerne.
Skær champignonerne i skiver. Halvér fenniklen og skær den i skiver. Forårsløg skæres i skrå skiver (gem 1 forårsløg til pynt) chilien skæres i tynde skiver.

Svits champignonerne i lidt olivenolie på en varm pande. Tilsæt fennikel og forårsløg og svits det med i et par minutter. Smag til med salt og peber.

Kog risnudlerne efter pakkens anvisning.

Læg nudlerne i midten af tallerkenen, top med de stegte grøntsager og hæld saucen ud over. Drys frisk forårsløg og chili over retten samt lidt sesam. Læg den stegte kylling i skiver ved siden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar